Головна Новини Суспільство Наука та освіта Документаліст показав відео з наслідками ядерного вибуху в мегаполісі
commentss НОВИНИ Всі новини

Документаліст показав відео з наслідками ядерного вибуху в мегаполісі

Вибух, миттєво вб'є близько 120 тисяч людей в радіусі 2 км від епіцентру

16 жовтня 2020, 15:51
Поділіться публікацією:








З моменту атомного бомбардування Японії пройшло вже сімдесят п'ять років, і це достатня кількість часу, щоб забути, яке зло може являти собою ядерна зброя. Документаліст Ніл Хеллоран наважився показати людям, якими непоправними наслідками може обернутися ядерний вибух. Про це пише видання lenta.

Документаліст показав відео з наслідками ядерного вибуху в мегаполісі

Відео з наслідками ядерного вибуху. Фото: lenta

Для цього Ніл звернувся за допомогою до комітету Нобелівської премії миру, спільно з яким відтворив ядерний вибух в мегаполісі на відео. Так, можна побачити місто з 4-х мільйонним населенням, над яким відбувається ядерний вибух потужністю 800 кілотонн у тротиловому еквіваленті. Це можна порівняти з бомбою, яка колись була скинута на Хіросіму, тільки в 100 разів могутніше.

Змодельований ядерний вибух продемонстрував, що вогненна куля, який виникає в цей момент, позбавить життя близько 120 тисяч людей в радіусі 2 кілометрів від епіцентру. А в 11 кілометрах від місця вибуху загине кожен другий житель, що призведе до зникнення 500 тисяч чоловік.

Радіоактивні пил і попіл, які опиняться за межами 11 кілометрів, стануть причиною смерті ще 100 тисяч чоловік. Звичайно ж, Ніл Хеллоран каже, що ці цифри є лише приблизними, але в реальності наслідки можуть виявитися куди більш серйозними — загинути може близько 1.5 млн.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини