Головна Новини Суспільство Наука та освіта До Землі летить астероїд: чи варто хвилюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі летить астероїд: чи варто хвилюватися

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космосу поінформувало, що до Землі наближається великий астероїд

13 травня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Повз нашу планету все частіше почали пролітати астероїди. Деякі з них потенційно небезпечні, інші ж не несуть ніякої загрози.

До Землі летить астероїд: чи варто хвилюватися

До Землі летить астероїд (фото з відкритих джерел)

Національне управління з аеронавтики і дослідженнч космічного простору (NASA) поінформувало, що ще один камінь пролетить повз Землю завтра, 14 травня.

Згідно з інформацією NASA, до нашої планети наближається астероїд 2015 KJ19, який був відкритий у травні 6 років тому. Його довжина сягає 118 метрів, що дорівнює довжині футбольного поля. Пролетить космічний об'єкт повз Землю на швидкості 23 кілометри на секунду або понад 82 000 кілометрів на годину.

Максимальна відстань астероїда до Землі складе близько 5,8 мільйона кілометрів.

Один оборот навколо Сонця космічний камінь робить за 1095 земних днів або 3 земних роки, максимально віддаляючись від нього на 543 мільйони кілометрів і наближаючись на 79 мільйонів кілометрів.

Відомо, що 2015 KJ19 наблизиться до нашої планети о 13:00 за київським часом. Наступна зустріч астероїда і Землі відбудеться 14 травня 2024 року. Цього днч він промчить на відстані приблизно 6,04 мільйона кілометрів.

Нагадаємо, що японське агентство аерокосмічних досліджень продемонструвало колекцію зразків із астероїда Рюгу після повернення зонда Hayabusa2. Чорні гравійні зразки містять купу дрібних осколків, зібраних із надр космічного каменю.

Раніше ми повідомляли про існування гіпотези про те, що динозаври вимерли б і без падіння метеорита на Землю. Як з'ясувалося, її правдивість виявилася помилковою, тому що величезні ящери зовсім не збиралися помирати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини