Головна Новини Суспільство Наука та освіта До шести місяців: вчені пророкують довге літо і спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

До шести місяців: вчені пророкують довге літо і спеку

Така зміна сезонів вплине на навколишнє середовище і здоров'я людей

10 березня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Однією з найсерйозніших глобальних проблем на Землі є зміна клімату. І якщо не вживати ніяких заходів, то людству загрожує небезпека. Нещодавно китайські вчені заявили, що до 2100 року літо в Північній півкулі може тривати не три, а цілих шість місяців.

До шести місяців: вчені пророкують довге літо і спеку

Літо триватиме 6 місяців / Фото: goodfon.ru

Фахівці відзначили, що зміна клімату вплине на зміни сезонів, а це серйозно позначиться на сільському господарстві, навколишньому середовищу і здоров'ї людини. Дослідники відзначили, що тривалість літа і так збільшилася з 78 до 95 днів, якщо провести аналіз з 1952 по 2011 роки, а зима скоротилася з 76 до 73 днів. Якщо така тенденція продовжиться, то зима в майбутньому буде тривати менш ніж два місяці, перехідні сезони (весна-осінь) також скоротяться.

Вчені кажуть, що довге літо завдасть шкоди сільськогосподарській продукції, а люди будуть вдихати більше пилку, який провокує алергічну реакцію. Плюс до всього, комарі, які переносять захворювання, розширять свій ареал проживання на північ.

Крім цього, спека призведе до частої появи лісових пожеж, посухи та штормових явищ.

Відзначимо, що зміни клімату обумовлені змінами в земній атмосфері, процесами, які відбуваються в інших частинах Землі, таких як океани, льодовики, а також, вже в наш час, ефектами, супутніми діяльності людини.

Нагадаємо, метеоролог Віра Балабух розповіла, що у 2021 році в Україні початок літа буде спекотним, але з дощами. А в липні обіцяють сильну спеку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що течія Гольфстрім рекордно сповільнилося: якими змінами в кліматі це загрожує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини