Головна Новини Суспільство Наука та освіта До дитсадка з двох місяців: що пропонують в «Слузі народу»
commentss НОВИНИ Всі новини

До дитсадка з двох місяців: що пропонують в «Слузі народу»

Діти, котрі пробули в дитсадку довше інших однолітків, виростають в успішніших людей, каже нардеп

14 квітня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

В Україні збираються кардинально переформатувати принцип роботи дошкільних установ. На думку представника Комітету ВР, нардепа від "Слуги народу" Володимира Воронова, українські діти повинні отримати можливість з мінімального віку перебувати в дитячих садах.

До дитсадка з двох місяців: що пропонують в «Слузі народу»

Дитсадки в Україні хочуть реформувати. Фото: Katarzyna Bialasiewicz Photographee.eu

Як стверджує чиновник, міжнародні дослідження показують, що діти, які довше відвідували дитсадок, демонструють кращий рівень розвитку. На думку Воронова, це підтверджує необхідність відправляти дітей у дошкільні установи із якомога раннього віку.

Сьогодні українці не мають можливості влаштувати дитину молодше року в дитсадок, якщо мова не про приватні установи. Як пояснює Володимир Воронов, комітет ВР, пов'язаний із питаннями дошкільної освіти, працює над документом, який допоможе розв'язати цю проблему.

Ймовірним важливим моментом буде реальність відвідування малюком дитсадка вже із двомісячного віку. Однак для цього, за словами Воронова, необхідно підготувати всю необхідну основу. Тут і моменти із сертифікацією педагогів і вихователів, і вирішення питань з приміщеннями дитсадків, і загальна зміна фінансування таких установ.

З огляду на, що молоді батьки часто витрачають багато часу на виключно пошук дитячого садка, Україні потрібно заповнити цю нішу. Тобто, пояснює Воронов, прибрати дефіцит дошкільних закладів. Для цього знадобиться ряд послаблень, який буде стосуватися оренди приміщень для майбутнього дитсадка, а також надання певних преференцій особам, які візьмуться за створення такої установи.

Крім цього, каже Володимир Воронов, у сфері дошкільної освіти хочуть запровадити принцип фінансування медичної сфери. Але якщо там йдеться про пацієнтів, то тут гроші "повинні ходити за дитиною". На думку політика, це відкриє більше можливостей для батьків вибирати серед різних дитсадків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як буде сформований процес навчання для дітей, які не отримають щеплення від коронавірусу. Деталі шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ми повідомляли, коли і на скільки збираються підвищити заробітні плати українським педагогам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анна

14 квітня 2021, 17:40

Сразу видно, что этот депутат с проблемами развития. Пусть своих личинок с первого дня жизни в детсад отправляет, а от детей и их родителей отстанет. Чертовы слуги((

Женя

14 квітня 2021, 16:00

А эти идиоты, вообще представляют себе ребенка 2 месяцев? Какой детсад?!?! Рядом мама на 247. Своих детей отдала в сад после 4 лет и считаю в самый раз. Ни истерик, ни стресса, ни бесконечных болячек.

Таня

14 квітня 2021, 13:44

А как же научные исследования о роли матери в жизни ребенка до 3-х лет? А грудное вскармливание? Давайте упраздним материнство, и будем растить биороботов! Нечего молодым матерям прохлаждаться. Давай на работу. 24/7. За минималку. Побольше рабов, поменьше жизни. Ничего. Когда привыкнут, можно будет прямо с роддомов в дошкольные учреждения забирать! Нечего мамкиным молоком питаться. Чем больше потом детей с плохим здоровьем, тем больше потом заработают хозяева фармпрома. Уже и природу хотят отменить. Ничего святого. Уроды.


Новини