Головна Новини Суспільство Наука та освіта До 14,5 метрів: вчені назвали найбільшу рибу
commentss НОВИНИ Всі новини

До 14,5 метрів: вчені назвали найбільшу рибу

Вона росте протягом 30 років

17 вересня 2020, 19:49
Поділіться публікацією:

Щоб з'ясувати це, ученим з Гавайського Інституту морської біології довелося протягом десяти років спостерігати за акулами в прибережних водах Австралії. Вони прийшли до висновку, що самки китової акули є найбільшими рибами в світі. Довжина їх тіла може доходити до 14,5 метрів, передає видання zn.

До 14,5 метрів: вчені назвали найбільшу рибу

Найбільша риба. Фото: unsplash

Але перш ніж вони досягнуть такого великого розміру, має пройти 30 років. Через такий тривалий часу дуже багато акул гине, так і не встигнувши створити потомство. Це все призвело до того, що незабаром цей вид риб може зникнути, тому що їх чисельність в рази знизилася.

Також експертам вдалося з'ясувати, що самці китових акул ростуть набагато швидше. Але самки мають можливість зберігати свій темп зростання протягом усього існування, на відміну від самців. Вчені впевнені в тому, що різниця в швидкості їх зростання може допомогти розробити стратегію охорони тварин. А також роз'яснити багато особливостей цього виду риб. Наприклад, одна яскрава особливість проявляється в тому, що самці китових акул можуть створювати скупчення в мілководних прибережних водах тропіків. Це дозволяє їм отримувати весь достаток від їжі, щоб підтримувати свій темп росту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини