Головна Новини Суспільство Наука та освіта Діджиталізація профосвіти: як зробити онлайн-навчання ефективним
commentss НОВИНИ Всі новини

Діджиталізація профосвіти: як зробити онлайн-навчання ефективним

МОН України впроваджує цифрові технології в освіту

26 листопада 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

25 листопада відбувся захід з організації дистанційного та змішаного навчання в рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти, де спікери поділилися ідеями щодо ефективної організації онлайн-начання. Про це повідомили на сторінці МОН України у Facebook.

Діджиталізація профосвіти: як зробити онлайн-навчання ефективним

Діджиталізація професійної освіти вчителів - фото з відкритих джерел

Спікерами заходу стали представники Програми ЄС "EU4Skills: Кращі навички для сучасної України", Міжнародної організації праці, проєкту "Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні" та громадської спілки "Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України “Фешн Глобус Юкрейн”". 

Учаники вебінару поділилися власним досвідом розробки посібників, організації тренінгів і курсів, створення діджитал-інструментів для організації ефективного онлайн-навчання в профосвіті. Для якісного навчання було створено 128 тренінгів для підвищення цифрової грамотності, проведено аналіз навичок у цифрових технологіях представників профтехів, а також створено план діджиталізації галузі освіти.

Спікери заходу демонстрували цифрові технології для організації інтерактивного олайн-навчання, зокрема навчальний посібник у вигляді мобільного додатку "Труби та арматура" та серію електронних посібників для студентів-дизайнерів "Професія творити моду".

"Адаптувати практичне навчання до дистанційного формату стало викликом для нас. Однак завдяки підтримці міжнародних партнерів і роботодавців маємо десятки проєктів, які роблять навчання онлайн доступним та легким", – зазначила директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Україні планують удосконалити технічний рівень сільських шкіл. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини