Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні удосконалять технічний рівень сільських шкіл: підписаний меморандум
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні удосконалять технічний рівень сільських шкіл: підписаний меморандум

Меморандум передбачає удосконалення технічного рівня сільських шкіл і розвиток цифрових технологій

25 листопада 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки підписало з однією з провідних IT-компаній України EPAM меморандум про співпрацю у сфері розвитку освітніх технологій, що передбачає покращення якості надання освіти завдяки використанню цифрових рішень. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

В Україні удосконалять технічний рівень сільських шкіл: підписаний меморандум

Підписання меморандуму між МОН та IT-компанією EPAM - фото з офіційного сайту МОН України

Меморандум про співпрацю, окрім використання цифрових технологій, передбачає ще й підвищення рівня обміну інформацією, а також участь у заходах, присвячених реформі освіти та науки. У запланованому проекті передбачено, що EPAM допоможе з технічним оснащенням шкіл в областях, де є представництво компанії. Перша партія технічних приладів для школярів буде спрямована на потреби закладів освіти Хмельницької області. До кінця року планується передати сільським школам до 100 одиниць комп'ютерної техніки. Партнером проекту виступить міжнародний благодійний фонд "Карітас України".

"Щодня ми працюємо над тим, аби освітнє середовище було сучасним і цифровим. Сьогодні важко уявити реалізацію багатьох процесів і завдань без сучасного гаджета, освіта тут не є винятком. Ми вдячні компанії ЕРАМ Україна за готовність підтримувати цифрову трансформацію освіти", – зазначив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

Згідно з результатами онлайн-анкетування, проведеного на початку року Державною службою якості освіти, 22% респондентів зазначили низьку якість інтернет-зв'язку перешкодою освітньому процесу, а 53% опитаних учителів повідомили про проблеми технічного характеру у школах. Як зазначив виконавчий директор EPAM Україна Сергій Рожок, у рамках запровадження дистанційного навчання українській системі освіти потрібна допомога зокрема у використанні сучасних цифрових інструментів і рішень. Саме тому підписання меморандуму зараз є настільки актуальним і необхідним. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, наскільки освіта в США є виправданою та чи окуповуються інвестиції в плату за навчання в Сполучених Штатах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини