Головна Новини Суспільство Наука та освіта Цвітіння каштанів у жовтні назвали відлунням смертельної хвороби, - нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Цвітіння каштанів у жовтні назвали відлунням смертельної хвороби, - нове дослідження

Виявляється, цвітіння каштанів сьогодні - аж ніяк не позитивний феномен

12 жовтня 2020, 10:54 comments1857
Поділіться публікацією:

У Баварському інституті виноградарства і садівництва (LWG) пояснили осінній феномен, коли в жовтні цвітуть каштани. Про це повідомляє dw.

Цвітіння каштанів у жовтні назвали відлунням смертельної хвороби, - нове дослідження

Так, за словами вченого і професора LWG Філіпа Шенфельд,а дане явище — явна ознака того, що дерева хворі й жити їм залишилося недовго.

"Грубо кажучи, тут діє такий принцип: якщо вже мені все одно помирати скоро доведеться, то я, принаймні, хоча б докладу зусиль до того, щоб зробити до тих пір якомога більше потомства", — повідомив Шенфельд.

Через жаркі погодні умови вологолюбні дерева, на жаль, ослабли, і у них залишилося мало ресурсів — для того, наприклад, щоб впоратися з таким шкідником, як мінуюча міль. У зв'язку з цим вони ніби готуються до того, що жити залишилося недовго, і активно цвітуть.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що смертельний коронавірус, який весь 2020-й рік тримає в страху людство, має одну корисну властивість. До такого висновку прийшли вчені Університету Аризони в рамках нового дослідження, опублікованого в журналі Pain.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини