Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому зникає мобільний зв’язок за відсутності струму: офіційне пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому зникає мобільний зв’язок за відсутності струму: офіційне пояснення

Нацкомісія пояснила, чому під час зникнення електроенергії мобільний зв'язок не працює

20 грудня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастнотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК) пояснила, що обладнання, з якого складається базова станція мобільного зв'язку, не працює без електрики. Коли електрика вимикається, сигнал слабшає, а потім узагалі зникає. Це стосується як Інтернету, так і зв’язку, написала пресслужба комісії у Facebook. 

Чому зникає мобільний зв’язок за відсутності струму: офіційне пояснення

Фото: https://pixabay.com/


Згідно з повідомленням, базові станції обладнані акумуляторними батареями, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони здатні забезпечувати роботу базової станції від двох до п’яти годин за умови повної зарядки. Якщо батарея витратила заряд, їй потрібен тривалий час для підзарядки. 


“Суттєве навантаження на мережу зменшує термін автономної роботи. Зокрема, для забезпечення мобільного інтернету стандарту 4G базові станції використовують більше електроенергії. Тому під час блекаутів мобільні оператори відключають частину обладнання (наприклад окремі частотні діапазони або стандарти), щоб надавати пріоритет голосовим послугам зв’язку”, — сказано у повідомленні. 


Тож у регуляторі радять за відсутності струму контактувати через SMS та в месенджерах, які поглинають менше ресурсів, ніж мобільний інтернет. При цьому краще не ділитися “важким” контентом, як-от відео, голосові файли, а обмежитися базовим функціоналом, кажуть у НКЕК. 

 

“У випадку втрати зв’язку у мережі вашого оператора можна скористатися послугою національного роумінгу на мережах операторів  Vodafone Ukraine, Kyivstar, lifecell та 3mob”, — зауважили в комісії. 

Там також додали інструкцію щодо підключення нацроумінгу.

Раніше "Коментарі" писали, скільки українців планують святкувати Різдво.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 грудня 2022, 10:05

Вони вже чудово навчилися заробляти на негараздах війни. Де постійно вимикають світло на: до 15 годин доба, а де воно постійно є. В залежності які впливові особи та бізнеси там живуть. Смс знімають додаткову платню, месенджери вимагають Інтернет. Навчання теж. Єдина втіха, слабшає вплив пропаганди - може раби прозріють.


Новини