Головна Новини Суспільство релігія Скільки українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня: нове опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня: нове опитування

Скільки українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня

19 грудня 2022, 22:50 comments1005
Поділіться публікацією:

У нашій країні  стала більшою  чисельність мешканців, що є прихильниками  ідеї  змінення святкування Різдва на 25 грудня. Про це інформує компанія "Рейтинг", що  провела  соціологічне опитування.

 Скільки українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня: нове опитування

Святкування Різдва 25 грудня (фото з відкритих джерел)

Цього року  задум  перенести свято Різдва на 25 грудня підтримує 44% учасників дослідження. Минулого року їх було 26%. Проти змін в святкуванні — 31%, минулоріч  їх було  58%. Крім цього, 23% опитаних дали відповідь,  що їм байдуже до цієї  проблеми.

Переважна більшість тих громадян, хто виступає  за зміни в святкуванні Різдва – це мешканці заходу та столиці. Чи не половина вірян мають бажання   святкувати  Різдво в грудні. Серед прихильників цієї новації – чимало  греко-католиків.

Разом з тим, більшість мешканців півдня та сходу нашої країни не підтримують  ідею змінення дати свята Різдва.

Після опитування стало зрозуміло, що за рік виросла  та кількість українських  вірян, що святкують  Різдво тільки 25 грудня. Тепер їх нараховується  11%, минулоріч  було — 4%. Ще  чверть  учасників опитування відзначають два свята Різдва в грудні та в січні, торік цей показник  мав 18%.

 Скільки українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня: нове опитування - фото 2

Важливо, що  55%  учасників опитування дали  відповідь, що відзначатимуть Різдво 7 січня, а 8% зовсім  не святкуватимуть.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували, чи можна відзначати Різдво двічі – 25 грудня та 7 січня. В українському суспільстві досі тривають дискусії щодо дати святкування Різдва – 25 грудня чи 7 січня. Перша дата – з усім християнським світом та за Григоріанським календарем, друга – за Юліанським, з деякими країнами. Цьогорічний Синод Православної церкви України (ПЦУ) дозволив проводити богослужіння на честь Різдва Христового 25 грудня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини