Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому розмови про екологію дратують людей: наукове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому розмови про екологію дратують людей: наукове дослідження

Розмови про невтішний екологічний стан планети не стимулюють людей змінюватися, а навпаки - дратують їх

26 жовтня 2020, 15:49
Поділіться публікацією:

Виявилося, що чим більше людині розповідають про яку-небудь проблему, тим більше вона її дратує. Такий висновок зробили американські фахівці, які провели велике соціальне опитування, щоб з'ясувати, які чинники впливають на формування екологічних звичок у людини. Про це пише видання lux.

Чому розмови про екологію дратують людей: наукове дослідження

Чому розмови про екологію дратують людей. Фото: unsplash

Експерти з Університету штату Джорджія опитали дві тисячі людей, щоб дізнатися їхнє ставлення до екології. Учасники цього дослідження давали чесні та незалежні відповіді на питання, які стосуються екологічної ситуації у світі.

Результати проведеного експерименту показали, що більшість людей вкрай негативно ставиться до розмов про зміну клімату або про щось подібне. Так відбувається тому, що людина сприймає цю інформацію, як нагнітання тривожних думок або безглузде бурчання з боку свого співрозмовника.

Вчені впевнені в тому, що така ситуація склалася через те, що люди на цю мить просто не готові "пожертвувати" власним комфортом заради порятунку природи, вони просто не розуміють, навіщо потрібно цим перейматися. Більшість людей впевнені, що їхні старання не принесуть ніякої користі, тому що тут необхідні широкомасштабні зміни, які дозволять хоч трохи побачити прогрес.

"Коли ви говорите людям жертвувати, заперечувати, бути шляхетними, чистими, веганами і т.д. — це часто викликає негативну реакцію", — поділилася автор дослідження Ріса Палм.

Також фахівці заявили, що змінити ситуацію в позитивну сторону дійсно можна, якщо подавати таку інформацію в більш інтерактивній формі. Тільки тоді у людини не буде відчуття, що її примушують до якихось дій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому дерева можуть не впоратися з глобальним потеплінням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини