Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чим чоловічий мозок відрізняється від жіночого: нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим чоловічий мозок відрізняється від жіночого: нове дослідження

Експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті, і представили нове дослідження про чоловіків і жінок

10 серпня 2020, 15:35 comments1694
Поділіться публікацією:

Китайські вчені представили світові нове дослідження, в якому розсекретили, чим відрізняється чоловічий мозок від жіночого. Підсумок масштабної наукової роботи опублікувало видання Science and Technology Daily.

Чим чоловічий мозок відрізняється від жіночого: нове дослідження

Повідомляється, що експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті. І вчені виявили відмінності в будові окремих областей головного мозку чоловіків і жінок. Армін Разнахан з Секції нейрогеноміки Національного інституту психічного здоров'я переконаний, що різниця в будові чоловічого і жіночого мозку заснована на різній експресії генів статевих хромосом. Це означає, що чоловічий мозок дійсно відрізняється від жіночого в фізіологічній площині. Крім того, на особливості мозку впливає і навколишнє середовище, в якому формувався орган. Армін Разнахан каже, що виділити один  фактор, який домінує, і від якого залежить особливість будови мозку, неможливо. Мовляв, це і генетика, і гендерні відмінності, і середовище.

Раніше ми повідомляли про те, що вчені анонсували вкрай рідкісне явище — повне затемнення Сонця, яке триватиме 6 хвилин і 20 секунд. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини