Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи вивчатимуть у школах України російську мову після війни: відповідь омбудсмена
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вивчатимуть у школах України російську мову після війни: відповідь омбудсмена

Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов розповів, за якої умови в українських школах вивчатимуть російську мову

16 квітня 2022, 06:25
Поділіться публікацією:

Через війну, яку на нашій території розв'язала Російська Федерація, українці масово почали "відмовлятися" від усього російського. Назріло питання і щодо викладання російської мови у школах України після війни. На своїй сторінці у Facebook освітній омбудсмен України Сергій Горбачов розповів, що думає з цього приводу.

Чи вивчатимуть у школах України російську мову після війни: відповідь омбудсмена

Чи вивчатимуть у школах України російську мову (фото з відкритих джерел)

За його словами, зараз можна говорити про певні умови для викладання російської мови у школах. Все має працювати у чіткій відповідності до законодавства. Якщо батьки захочуть, щоб їхні діти вивчали цю мову, то її потрібно буде включити до навчального плану як предмет варіативної складової. Але школярам треба нагадувати про стан справ у країні та військову ситуацію.

На думку Горбачова, якщо російська мова викладатиметься, то кожен урок варто починати словами: "Росія – країна-агресор. Путін – військовий злочинець. Росія винна у геноциді українського народу".

Освітній омбудсмен додав, що цього місяця, як правило, формується навчальний план на наступний рік. Це потрібно врахувати й замість російської можна включити, наприклад, математику, англійську або історію України.

Нагадаємо, що Мінцифра та МОН України разом із проектом EU4DigitalUA оновлять зміст, освітні ресурси та підходи до навчання предмету інформатики у школах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні триває війна, але багато студентів хочуть виїхати за кордон на навчання. Голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина розповіла, чи вони зможуть це зробити. Є ймовірність, що учням доведеться залишитись в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

16 квітня 2022, 06:20

Пушкин и Лермонтов не виноваты, что путин - урод и конченый дебил, - при чем тут русский язык? после Великой Отечественной войны никто в мире не перестал изучать немецкий язык, а ведь гитлер разговаривал на немецком языке...


Новини