Головна Новини Суспільство події Навчання за кордоном під час воєнного стану: чи дозволять студентам виїхати з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання за кордоном під час воєнного стану: чи дозволять студентам виїхати з України

Юлія Гришина розповіла про виїзд студентів за кордон

14 квітня 2022, 21:07 comments1029
Поділіться публікацією:
В Україні триває війна, але багато студентів хочуть виїхати за кордон на навчання. Голова підкомітету з питань вищою освіти Юлія Гришина розповіла, чи зможуть чоловіки, які навчаються, поїхати за кордон, пишуть "Коментарі".
За словами депутатки, є ймовірність, студентам таки доведеться лишитися в Україні.
"Найактуальніше питання, яке я отримую в ці дні – який статус розгляду моєї ініціативи щодо зміни порядку виїзду студентів за кордон? Нагадаю, що я звернулася до Кабміну з проханням дозволити студентам виїжджати з країни під час воєнного або надзвичайного стану. Наразі звернення ще перебуває на розгляді. Переговорила з усіма суб’єктами прийняття цього рішення. На жаль, є імовірність, що його не задовольнять у повному обсязі, оскільки в країні йде війна. Всі чоловіки призовного віку повинні залишатися в країні і брати участь в обороні, хто як може. Студентів не мобілізують, щоб вони мали змогу навчатися",- повідомила Гришина.
Гришина завила, що яким би не було остаточне рішення Кабміну, студенти в Україні зможуть продовжувати навчання.
"Не всі студенти сьогодні мають змогу повноцінно навчатися у спокійних умовах. Ця проблема є, і про неї ніхто не забуває. Ми постійно шукаємо різні варіанти її вирішення. За інформацією голів ВЦА областей, де не ведуться активні бойові дії, резерви для розгортання додаткових місць є, і це процес постійно триває. В більшості випадків це проживання в закладах освіти. Для прикладу, в гуртожитках Харкова та Харківської області залишилося 400 студентів, які не мають бажання переїжджати. Всі інші виїхали. Точної інформації, де конкретно знаходяться студенти, немає. Чи все у них гаразд? Чи мають вони можливість навчатися? Як один із варіантів забезпечення студентам можливості навчатися в безпечних умовах розглядаємо створення освітнього хабу, наприклад, в Полтаві, де немає бойових дій і де відносно тихо",- підсумувала політикиня.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що МОН пояснило, як відбуватиметься вступна кампанія.

Навчання за кордоном під час воєнного стану: чи дозволять студентам виїхати з України

Багато студентів хочуть виїхати за кордон (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини