Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи поселятимуть невакцинованих студентів у гуртожитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи поселятимуть невакцинованих студентів у гуртожитки

Ситуацію із гуртожитками роз'яснив міністр освіти Сергій Шкарлет

10 серпня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

З наближенням нового навчального року в батьків школярів та студентів з'являється все більше питань стосовно організації навчання з 1 вересня 2021 року. Адже до освітян загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів висунуті певні умови щодо вакцинації. У міністра освіти поцікавилися й умовами за яких поселятимуть у студентські гуртожитки.

Чи поселятимуть невакцинованих студентів у гуртожитки

Невакцинованих студентів будуть поселяти у гуртожитки, фото з відкритих джерел

Невакцинованим студентам дозволять поселятися у гуртожитки. Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет, повідомляє Укрінформ.
Будь-які заборони чи спекуляції щодо вакцинації студентів міністр назвав порушенням прав.

Він наголосив, що немає таких вимог, згідно з якими поселятимуть в гуртожитки лише вакцинованих від COVID-19.  Тим паче, що деяким першокурсникам ще не виповнилося 18 років. В України поки що отримати дозу вакцини можуть лише повнолітні громадяни..
Тому відмовити у наданні місця для проживання першокурсникам та іншим студентам через відсутність довідки про вакцинацію адміністрація гуртожитків чи студмістечок не має права.

Крім того, вакцинуватися можуть лише повнолітні студенти. З іншого боку у закладах вищої освіти колективний імунітет має сформуватися швидко.
Більшість вишів уже налагодила дистанційне навчання. Тому у період локдауну студенти навчатимуться онлайн і у цьому році.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр Шкарлет наголосив, що у вересні діти почнуть навчання у повноформатному режимі. За його словами, якщо якийсь український регіон перейде із "зеленої" в будь-яку іншу ("жовта", "оранжева" або "червона") зону карантину, але колектив школи буде максимально вакцинованим, то заклад зможе продовжувати навчання, не вдаючись до "дистанційки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

10 серпня 2021, 15:58

ХВАТИТ УСТРАИВАТЬ И ПРОПАГАНДИРОВАТЬ ЭТОТ ГЕНОЦИД!!! Вакцина больше убивает чем лживый ковид!Медики против КОРОНАГЕНОЦИДА во всем мире! Это обман что бы уничтожить экономику, убить больше людей, а остальных сделать управляемыми рабами! Будьте бдительны и берегите себя.


Новини