Головна Новини Суспільство Наука та освіта Не Марс: яку планету запропонували колонізувати вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Марс: яку планету запропонували колонізувати вчені

Фінські дослідники запропонували заснувати першу позаземну колонію на карликовій планеті Церера

11 липня 2021, 15:55 comments1343
Поділіться публікацією:

Якщо раніше освоєння космосу і його колонізація вважалися фантастикою, то зараз дослідники все частіше говорять про це та продумують варіанти для створення автономних людських поселень поза Землею. Крім Марса, вчені запропонували розглянути для колонізації ще й Цереру — карликову планету Сонячної системи.

Не Марс: яку планету запропонували колонізувати вчені

Яку планету запропонували колонізувати вчені (фото з відкритих джерел)

Фінські дослідники говорять, що на цій планеті, розміщеній між Марсом і Юпітером, є всі необхідні елементи (залізо, азот, вуглеводень, вода), які можна було б використовувати для колонізаторського проєкту.

Вчені також припустили, як може виглядати база на Церері. Вона б складалася з кількох супутників, об'єднаних між собою тросами з магнітними властивостями. Усіх їх розташують на орбіті. Конструкція буде обертатися, щоб досягти ефекту штучної гравітації, яка буде приблизно аналогічна земній.

Повний оберт навколо Церери, згідно з проєктом, база буде робити за 66 секунд. Потрапити з одного супутника на інший допоможе спеціальна система транспорту у вигляді поїзда, який буде працювати на магнітній силі. На такій базі, згідно з підрахунками, зможе проживати близько 500 осіб.

Зазначимо, що Церера — найближча до Сонця і найменша серед відомих карликових планет Сонячної системи. Вона розташована в поясі астероїдів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський мільярдер Ілон Маск планує в найближчому майбутньому колонізувати Марс. У мережі навіть показали, як може виглядати на Червоній планеті перше місто. За інформацією Dazed, компанія планує завершити будівництво міста на Марсі у 2100 році, а саме будівництво стартує в 2054 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини