Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи можна на літаку обігнути Землю за один політ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна на літаку обігнути Землю за один політ

Перший кругосвітній політ без дозаправки і без посадок зробили в 1986 році

18 листопада 2020, 17:26 comments1063
Поділіться публікацією:

До того, як у всьому світі почалася пандемія коронавірусу і влада змушена була оголосити карантин, більшість з нас кілька разів на рік літали на відпочинок чи по власним справам. Тому добре відомо, що переліт усередині країни чи в найближчі країни займає менше 4 годин, а якщо ж це рейс через океан, то політ може зайняти близько 10 годин. Вчені вирішили дізнатися, а чи вийде облетіти нашу планету за один політ, без будь-яких зупинок?

Чи можна на літаку обігнути Землю за один політ

Чи можна на літаку обігнути Землю за один політ. Фото: unsplash

Вони з'ясували, що подібний експеримент уже був: перша кругосвітня подорож на літаку без посадки була зроблена в 1949 році. Стратегічний бомбардувальник 43-й бомбардувальної групи ВПС армії США Boeing B-50 Superfortress з екіпажем з 14 осіб вилетів з авіабази Касвелл. Він пролетів 37 742 км, і знадобилося йому на це 94 години. Але є один нюанс: тоді літак дозаправляти цілих чотири рази.

А ось перший політ без дозаправки і без посадок зробили в 1986 році. Два пілоти Дік Рутан і Джина Ігер зважилися на такий сміливий крок, щоб встановити новий рекорд. Вони вирушили в подорож на Rutan Model 76 Voyager — довжина його крила була більше 33 метрів, а два мотора загальною потужністю 240 кінських сил дали можливість пролетіти понад 40 000 кілометрів, витративши 3 тонни палива. Але для цього знадобилося чимала кількість часу — 9 днів.

Справжній технологічний прорив стався в 2005, коли американський бізнесмен і льотчик Стів Фоссет обігнув земну кулю за 67 годин. Для цього була створена нова потужна модель літака — Virgin Atlantic GlobalFlyer, яка пересувалася з середньою швидкістю в 590 км / ч.

Також видання "Коментарі" розповість, як буде виглядати наша планета без океанів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини