Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи може Земля перестати обертатися і що тоді станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Земля перестати обертатися і що тоді станеться

Астроном Кільського університету Жакко ван Лун розповів, чи може наша планета зупинитися і що станеться у такому разі

11 лютого 2022, 01:10
Поділіться публікацією:

Земля робить один оберт навколо власної осі приблизно за 23 години 56 хвилин, а один оберт навколо Сонця відбувається за 365 днів і 6 годин. І так триває мільярди років, попри те, що зараз цей процес, за даними експертів, трохи сповільнився.

Чи може Земля перестати обертатися і що тоді станеться

Що буде, якщо Земля перестане обертатися (фото з відкритих джерел)

Астроном Жакко ван Лун розповів, чи може наша планета зупинитись і що буде, якщо це станеться. Про це повідомляє видання The Conversation, використовуючи матеріали НАСА.

За словами експерта, Землю нічого не може зупинити, тому що вона обертається в практично порожньому космосі, в ньому відсутнє навіть повітря, яке могло б її сповільнити. Однак, обертання Землі все ж таки незначно сповільнюється, і астроном зазначив, що винний у всьому Місяць.

Супутник нашої планети впливає на припливи, через які океани підіймаються по обидва боки Землі. Коли вона обертається, ці опуклості рухаються по поверхні як хвилі, протидіючи обертанню. І це сповільнює планету.

Астроном також зазначив, що зупинити обертання Землі може хіба зіткнення з іншим небесним тілом. Але навіть у такому випадку, планета змінить спосіб руху, але не припинить обертатися.

Однак, якщо припустити, що це все ж таки трапиться, тоді на Землі відбудуться серйозні зміни. Наприклад, день і ніч можуть тривати по півроку, причому днем планета буде сильно нагріватися, а вночі — остигати. А це серйозно вплине на клімат.

Нагадаємо, як на Землі виникла вода: вчені знайшли шокуючу відповідь.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські та французькі вчені стверджують, що на Землі відбувається шосте масове вимирання глобального біорізноманіття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини