Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені кажуть, що на Землі "запущено" шосте вимирання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені кажуть, що на Землі "запущено" шосте вимирання

Американські та французькі вчені стверджують, що на Землі відбувається шосте масове вимирання глобального біорізноманіття

16 січня 2022, 11:35 comments1391
Поділіться публікацією:

Група міжнародних дослідників каже, що наша планета набула процесу шостого масового вимирання біорізноманіття. Але цього разу воно викликане не природними катаклізмами, а людською діяльністю.

Вчені кажуть, що на Землі "запущено" шосте вимирання

На Землі почалося шосте масове вимирання / Фото: Wikipedia

Вчені кажуть, що різке збільшення швидкості вимирання деяких видів тварин і зниження чисельності популяцій рослин добре задокументовано, але дехто вважає, що ці явища не рівносильні масовому вимиранню.

Дослідник Роберт Коуї говорить, що безхребетні тварини становлять більшість біорізноманіття планети, але їх чомусь ігнорують у питаннях процесу вимирання, акцентуючи лише на птахах і ссавцях.

Аналізуючи дані, вчений зазначив, що з 1500 року Земля могла втратити від 7,5% до 13% із 2 млн відомих на Землі видів равликів і слимаків.

"Включення безхребетних було ключем до підтвердження того, що ми справді є свідками початку шостого масового вимирання в історії Землі", — зазначає експерт.

Але при цьому ситуація однакова не скрізь, тому що криза по-різному відбивається на океанах і сушах. Острівні види страждають набагато більше.

Нагадаємо, до 2030-х років на планеті може статися наймасовіше вимирання тварин із періоду, коли на ній панували великі рептилії – динозаври. Найближчими роками з Землі може зникнути майже мільйон видів диких тварин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що про кінець світу, який загубить усе людство, говорять давно, але коли це станеться і за яких обставин – невідомо. Що ж буде із планетою, якщо люди зникнуть? Вчені спробували кратно описати це у своєму керівництві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини