Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чи буде пробний НМТ та в яких країнах випускники зможуть пройти тестування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде пробний НМТ та в яких країнах випускники зможуть пройти тестування

В Україні планують провести пробний мультипредметний тест для випускників

22 квітня 2022, 17:27
Поділіться публікацією:

Міністр освіти Сергій Шкарлет розповів, чи зможуть випускники за кордоном пройти національний мультипредметний тест(НМТ) й коли планується пробний тест.

Чи буде пробний НМТ та в яких країнах випускники зможуть пройти тестування

Фото ілюстративне / Pixabay

Українським дітям, що знаходяться на окупованих територіях, якщо є можливість, треба виїхати на підконтрольні території для проходження НМТ. З тим, щоб провести таке тестування онлайн для всіх школярів, є проблема в ідентифікації особи. Однак МОН намагається її вирішити.

В країнах Європи в біженців буде можливість пройти НМТ. В європейських столицях на базі провідних університетів пройде тестування з синхронізацією по часу. В США, Азії та Австралії наразі це зробити не можливо.

За словами Шкарлета, планується так званий тренувальний онлайн-тест в форматі НМТ червні, у всіх охочих буде така можливість. Нагадаємо, що тест складається з трьох блоків питань (математика, історія України, мова) — 60 питань, час на виконання — 90 хвилин. Реєстрація на НМТ завершилася 19 квітня.

Ті діти, що не можуть виїхати на мирні території, щоб здати НМТ, матимуть можливості вступити до закладів вищої освіти за  заявою та мотиваційним листом й навчатися за рахунок державних кредитів або кредитів банків. НМТ потрібен лише для вступу на бюджет й на висококонюктурні спеціальності. Заяви можна буде подавати онлайн.

21 квітня керівники закладів вищої та фахової передвищої освіти всіх форм власності та сфер управління отримали листи-рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.

Детальніше про вступні випробування можна дізнатися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр освіти розповів про завершення навчального року в школах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини