Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Це буде викликом": Зеленський зробив гучну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це буде викликом": Зеленський зробив гучну заяву

Глава української держави Володимир Зеленський заговорив про повноцінне повернення дітей за шкільні парти

25 квітня 2023, 14:00 comments1685
Поділіться публікацією:

Про це президент України заявив під час візиту до університету "Житомирська політехніка", де він та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас мали зустріч зі студентами, пишуть "Коментарі".

"Це буде викликом": Зеленський зробив гучну заяву

Зеленський заговорив про повернення до очного навчання

За словами Гаранта держави, українська освіта змогла пристосуватися до різних викликів: починаючи з пандемії Covid-19 та ковідних обмежень, найсерйознішим же стала – війна.

"Освіта – важливий соціальний простір, де необхідно спілкуватися, разом щось вигадувати й любити одне одного, що також дуже важливо. Бо з народженням ідеї народжується держава, а ідеї, я вважаю, народжуються у спілкуванні, в діалозі. Тобто люди повинні мати контакт між собою. Онлайн-освіта почалася з ковідом, і зараз бачимо крутий цифровий прогрес у нашій державі", – зазначив він. 

На його погляд, цифровізація дала змогу освіті адаптуватися до сьогоднішніх реалій, а особливо – до умов, у війні. Водночас Зеленський зауважив: що дистанційне навчання – це вимушені міри, в умовах воєнного стану,  адже діти мають спілкуватися з однолітками, вчителями та проходити соціалізацію.

"Тому цей момент – як повернутися до звичайного життя – і буде викликом. Тут будуть потрібні різні програми адаптації дітей до звичайного життя", – підсумував президент. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Очільник МОН розповів, яку зарплатню він отримує та якою має бути оплата праці вчителів Оксен Лісовий розкрив секрет, щодо "кровно зароблених" на посаді Міністра освіти та зауважив, яку зарплатню мають отримувати педагоги.
За словами Міністра, за березень він отримав 27 тисяч гривень заробітної плати. Та, якою буде винагорода за його працю у квітні – посадовець ще не знає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини