Головна Новини Суспільство Наука та освіта Археологи відтворили образ «монстра», який жив 230 млн років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи відтворили образ «монстра», який жив 230 млн років тому

Цей «монстр» був з гострими, як лезо, зубами

15 грудня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:

У Ріу-Гранді-ду-Сул — найпівденнішому штаті Бразилії, археологи виявили скам'янілості динозавра, який населяв планету 230 мільйонів років тому. Вченим навіть вдалося відтворити його образ.

Археологи відтворили образ «монстра», який жив 230 млн років тому

як виглядає монстр, що жив 230 млн років тому (фото з відкритих джерел)

Археологи знайшли ліву стегнову кістку "монстра", яка за оцінкою сягає 19 см в довжину. А також вчені виявили останки інших тварин, на яких полював цей вид динозавра. Виявилося, що це ерітровенатор — перший м'ясоїдний динозавр, який належить до роду хижаків, таких як тиранозавр та велоцираптор. Однак, він населяв планету приблизно на 150 млн років раніше за них.

Палеонтолог Родріго Мюллер заявив, що ерітровенатор був близько 2-х метрів в довжину. Але попри невеликі розміри, він був сильним хижаком з гострими, як лезо, зубами. В основному він харчувався ящірками, комахами та іншими примітивними ссавцями. Вчений вважає, що шкіра цього виду динозавра мала структури, схожі на пір'я.

Відомо, що ерітровенатор мешкав в пізньонетріасовую епоху, в карнійському і / або нижньонорійскому столітті. Вченим навіть вдалося відтворити образ цієї древньої істоти.

Археологи відтворили образ «монстра», який жив 230 млн років тому - фото 2

Фото: SWNS

Нагадаємо, нещодавно вчені спростували гіпотезу про те, що динозаври вимерли б на Землі й без падіння метеорита. За їх словами, гігантські ящірки не знаходились на межі вимирання і цілком би могли жити й сьогодні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на аукціоні був проданий за рекордну суму скелет тиранозавра, якому 67 мільйонів років. Цінний експонат пішов з молотка протягом 10 хвилин за 27, 5 млн доларів (в чотири рази дорожче, ніж передбачалося). Анонімний переможець торгів здійснив операцію телефоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини