Головна Новини Суспільство Скандали Я нічого не зрозумів: Глухі люди скаржаться на жестовий переклад Нацвідбору Євробачення-2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Я нічого не зрозумів: Глухі люди скаржаться на жестовий переклад Нацвідбору Євробачення-2024

Глухі люди критикують жестовий переклад на конкурсі Євробачення-2024, який назвали непрофесійний та зневажливим до людей, що не чують.

6 лютого 2024, 14:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В Українському товаристві глухих розкритикували жестовий переклад на українському Нацвідборі до Євробачення-2024 заявивши про зневажливе ставлення та низькосортну діяльність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Інтерфакс.

Я нічого не зрозумів: Глухі люди скаржаться на жестовий переклад Нацвідбору Євробачення-2024

Катерина Заботкіна. Фото з відкритих джерел

Перша заступниця голови Українського товариства глухих Тетяна Кривко пояснила, що не так було з перекладом жестової мови.

"Якщо говорити про те, що це був переклад, який здійснювався з метою забезпечення безбар'єрності для аудиторії людей із порушеннями слуху, то зазначимо: так, це було шоу, яке дуже сподобалося аудиторії людей, які чують, але це не зайшло людям, які мають знижений слух або зовсім не чують і користуються жестовою мовою", — говорить Тетяна Кривко та додає, що "глухі люди кажуть просто: Я нічого не зрозумів".

Загалом Кривко вказала, що це був "не професійний переклад". За її словами організатори Євробачення намагались нібито зробити добру справу, однак не врахували, чи такий матеріал стане комфортним для людей, які не чують.

"Тож сьогодні отримуємо відгуки розчарованості та навіть відчуття того, що організатори зневажили жестомовних осіб, запропонувавши їм низькосортний вид перекладу жестовою мовою", — сказала Кривко.

Дещо раніше Катерина Заботкіна, яка робила жестовий переклад розповіла про свої активні дії на екрані, які привернули увагу глядачів Євробачення.

"Це про творчість… тут можна собі дозволити інтерпретувати так, як ти це вважаєш за доцільне. Якщо це гра на гітарі — можна показувати гітару, якщо барабани, різні види бочок — також по-різному можна показувати. Тут справа смаку і професіоналізму виконавця пісні жестовою мовою", — сказала Заботкіна.

Нагадаємо, що підсумками Нацвідбору Євробачення 2024 Україну будуть представляли Jerry Heil та Alyona Alyona з піснею "Teresa & Maria".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в України змінились шанси на перемогу на Євробаченні 2024 після перемоги Jerry Heil та Alyona Alyona.

Також "Коментарі" писав, що співачка SKYLERR зняла свою на Євробаченні через збій у застосунку "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини