Головна Новини Суспільство Скандали У Швеції відреагували на скандал з журналісткою, яка назвала українських жінок повіями
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швеції відреагували на скандал з журналісткою, яка назвала українських жінок повіями

Шведський телеканал та головна редакторка шоу, на якому прозвучали образи від телеведучої Елаф Алі щодо українських жінок, відреагували на інцидент.

17 березня 2024, 14:35 comments4766
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Шведська журналістка та телеведуча Елаф Алі заявила, що українських жінок важко помітити у Швеції, однак можна знайти в борделях. На ці заяви критично відреагувало українське посольство, а згодом з’явилась позиція шведського каналу SVT та головної редакторки шоу.

У Швеції відреагували на скандал з журналісткою, яка назвала українських жінок повіями

Шведська телеведуча Елаф Алі. Фото з відкритих джерел

Елаф Алі у першому епізоді гумористичної передачі "IFS – invandrare för svenskar" ("Іммігранти для шведів") вирішила розповісти "жарт" про українських жінок, які опинились у Швеції втікаючи від війни в Україні. Елаф Алі заявила, що українські жінки "блондинки та блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як в борделях". 

Після розголосу скандальних слів на них відреагувала шведська ведуча Елаф Алі, яка заявила, що українці почали "бомбардувати мене" у соціальних мережах. За її словами, критика стосується  гумористичного шоу, однак ігнорує реальні випадки.

"Привіт вам, нечесні та лицемірні люди, які вдають, що піклуються про жінок. Ви "розсерджені" на опис реальності, в комедійному шоу, але не на те, що таке трапляється насправді, чи на чоловіків, які купують секс", — пише Елаф Алі.

Користувачі розкритикували таку позицію шведської телеведучої, вказуючи, що такими заявами вона погіршує ситуацію. Інші звинувачували Елаф Алі у расизмі та образах українок.

У шведському виданні Expressen на скандал відреагувала головна редакторка шоу "Іммігранти для шведів".

"Передумова програми полягає в тому, щоб жартувати над стереотипами щодо етнічної приналежності та культури, які часто знаходяться на межі того, що вважається чистим і соціально прийнятним", — пояснює Крістіна Хілл.

Хілл додала, що суть жартів полягає в тому, що вони "настільки абсурдними", що їх "неможливо сприймати серйозно".

На критику також відреагував шведський телеканал SVT, де відбулась трансляція гумористичного шоу. Там повідомили, що не вживатимуть заходів за скандальні слова Елаф Алі пояснивши це тим, що "зміст програми підпадає під дію шведської свободи вираження поглядів" щодо сатири.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посольство України у Швеції вимагає вибачень від Елаф Елі, яка назвала українських жінок повіями.

Також "Коментарі" писали про українську порноакторку, яка розлютила мережу оголеними фото з прапором України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 березня 2024, 14:56

А що робити українкам коли їхні чоловіки зачинені у концтаборі а головний ухилянт ображає їх? Ще й заробити можна. Таке ось воно майбутнє яке захищаємо! Слава нацизму!


Новини