Головна Новини Суспільство Скандали У Росії заборонили ЛГБТ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заборонили ЛГБТ

Рішення адресоване "руху ЛГБТ", якого не існує

30 листопада 2023, 17:34
Поділіться публікацією:

Верховний суд Росії визнав "рух ЛГБТ" екстремістською організацією, передає "Медіазона". Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії заборонили ЛГБТ

ЛГБТ у РФ тепер під забороною

17 листопада Мін'юст направив до Верховного суду позов про визнання неіснуючої організації ЛГБТ – екстремістської.

"У діяльності ЛГБТ-руху, що функціонує на території Російської Федерації виявлено різні ознаки та прояви екстремістської спрямованості, у тому числі порушення соціальної та релігійної ворожнечі", — заявили там.

Перед цим суди в Росії вже забороняли субкультури та рухи, що не мають єдиного об'єднання та структури. Екстремістською організацією було визнано підліткову субкультуру АУЕ (Арештантський уклад єдиний), а "Колумбайни", шутинги в школах, офіційно стали терористичним рухом.

ЛГБТ (англ. LGBT) — абревіатура для позначення лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерних людей. З'явилася в англійській мові в 1990-х роках і є адаптацією абревіатури "ЛГБ", яка в період середини-кінця 1980-х років почала в ній замінювати термін "гей-спільнота", щодо якого існувала думка, що він не презентує всіх, хто належить до сексуальних меншин. Наразі також використовується скорочення ЛГБТК+, де останні знаки означають "квір плюс".

Раніше Путін на міжнародному культурному форумі в Санкт-Петербурзі заявив, що представники ЛГБТ "також частина суспільства".

В Угорщині зробили нову заяву про виділення допомоги та вступ України до ЄС. Представник Орбана пояснив позицію Угорщини щодо допомоги Україні та її вступу до ЄС.

А у Зеленського розповіли про стратегію проти Росії. Михайло Подоляк відреагував на слова Лаврова на саміті ОБСЄ, де російський дипломат виправдовував російську агресію проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антон

30 листопада 2023, 18:40

Сами себя запретили. А порносайты их висеть остались. Цепи в подвалах будут натягивать в тайне от самих себя.


Новини