Головна Новини Суспільство Скандали У Мінську заарештували батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінську заарештували батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Його вирахували за мобільним

30 березня 2023, 14:08
Поділіться публікацією:

Батько-одинак Олексій Москальов з Єфремова Тульської області, який втік з-під домашнього арешту перед винесенням вироку за "дискредитацію" армії, ймовірно, був затриманий у Мінську напередодні. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на інформацію ЗМІ. Офіційно це поки що не підтверджують.

У Мінську заарештували батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Батько дівчинки, вона та її малюнок

У ніч на четвер телеграм-канал Sota з посиланням на власні джерела повідомив, що Олексія Москальова затримано у квартирі в Мінську, а сталося це через включення мобільного телефону, за сигналом якого вдалося відстежити чоловіка, передає Російська служба Бі-Бі-сі. Незабаром "Медіазона" повідомила, що адвокат Дмитро Захватов, який підтримував зв'язок із Москальовим після його втечі, підтвердив виданню затримання Москальова. Однак невдовзі після цього Захватов написав, що зв'язку з Олексієм він зараз не має.

"Телефон не відповідає. Підтвердити точно не можу, але за непрямими даними, очевидно, все так і є. Дуже шкода", — написав Захватов у своєму телеграм-каналі.

Сьогодні вдень Захватов підтвердив агентству Reuters, що Москальова було затримано, але жодних інших подробиць не повідомив.

Як повідомлялося раніше, у квітні 2022 року у школі №9 міста Єфремів шестикласникам дали на уроці ІЗО завдання: намалювати малюнки на підтримку російських військ в Україні. Після цього 13-річна Маша Москальова зобразила два прапори — РФ та України; на першому вона написала "Ні війні", на другому — "Слава Україні". Директор школи викликала поліцію, наступного дня дівчинку разом із батьком та службою опіки відвезли до відділення, а ще через день до школи для "проведення бесіди" з Машею прийшли співробітники ФСБ. На самого Олексія Москальова склали адміністративний протокол за статтею про "публічні дії, спрямовані на дискредитацію ЗС РФ", пославшись на його антивоєнні коментарі в соцмережах.

Перед новим роком у квартирі Москальова пройшов обшук, причому співробітники Федеральної служби безпеки, за словами чоловіка, вилучили всі сімейні нагромадження. На Москальова порушили кримінальну справу про повторну "дискредитацію" російської армії, йому загрожували до трьох років позбавлення волі. Після порушення справи Москальов із дочкою виїхали з Єфремова. Через деякий час адвокат Володимир Білієнко повідомив, що чоловіка оголосили у розшук. Пізніше, 1 березня 2023 року, поліцейські затримали його та відправили до ізолятора тимчасового тримання до суду в міру запобіжного заходу. Єфремівський міжрайонний суд Тульської області відпустив 2 березня Москальова під домашній арешт до 27 березня. Після арешту батька, який один виховує доньку, її відвезли до притулку.

Тим часом, експерт розповів, як Росія намагається заплутати ланцюги постачання нафти. А в ЄС розповіли, чого добивається Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини