Головна Новини Суспільство Скандали У Росії засудили батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії засудили батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Він не став чекати на вирок і, ймовірно, втік

28 березня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Олексій Москальов — батько школярки, яка намалювала антивоєнний малюнок, з Тульської області — не був присутній на читанні вироку в Єфремівському міжрайонному суді. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на видання "Медіазону". За твердженням речника управління судового департаменту в Тульській області Ольги Дьячук, Москальов втік з-під домашнього арешту. Його звинувачували у повторній дискредитації російської армії.

У Росії засудили батька дівчинки, яка намалювала антивоєнний малюнок

Батько дівчинки, вона та її малюнок

Як повідомлялося раніше, у квітні 2022 року у школі №9 міста Єфремів шестикласникам дали на уроці ІЗО завдання: намалювати малюнки на підтримку російських військ в Україні. Після цього 13-річна Маша Москальова зобразила два прапори – РФ та України; на першому вона написала "Ні війні", на другому — "Слава Україні". Директор школи викликала поліцію, наступного дня дівчинку разом із батьком та службою опіки відвезли до відділення, а ще через день до школи для "проведення бесіди" з Машею прийшли співробітники ФСБ. На самого Олексія Москальова склали адміністративний протокол за статтею про "публічні дії, спрямовані на дискредитацію ЗС РФ", пославшись на його антивоєнні коментарі в соцмережах.

Перед новим роком у квартирі Москальова пройшов обшук, причому співробітники Федеральної служби безпеки, за словами чоловіка, вилучили всі сімейні нагромадження. На Москальова порушили кримінальну справу про повторну "дискредитацію" російської армії, йому загрожували до трьох років позбавлення волі. Після порушення справи Москальов із дочкою виїхали з Єфремова. Через деякий час адвокат Володимир Білієнко повідомив, що чоловіка оголосили у розшук. Пізніше, 1 березня 2023 року, поліцейські затримали його та відправили до ізолятора тимчасового тримання до суду з визначення запобіжного заходу. Єфремівський міжрайонний суд Тульської області відпустив 2 березня Москальова під домашній арешт до 27 березня.

Після арешту батька, який один виховує доньку, її відвезли до притулку. Адвокат Володимир Білієнко заявив, що з близькими дівчини працюють, "щоб пробудити в них родинні почуття". За інформацією низки російських ЗМІ, у притулку, де вона утримується, проходить термінова нарада. Після читання вироку було оприлюднено ухвалу, за якою вона передавалася на піклування соціальних служб. Мати Маші мешкає в іншому регіоні. Судовий розгляд у справі Москальова закінчився 27 березня. Оголошення вироку відбулося 28 березня. Оголошення про втечу низка присутніх у залі суду вітала оплесками.

Тим часом Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні. Керівник МОК зробив цинічну заяву про участь спортсменів із РФ та Білорусі. А Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини