Головна Новини Суспільство Скандали У Києві провели багатомільйонну оборудку на будівництві житла для військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві провели багатомільйонну оборудку на будівництві житла для військових

Забудовник одержав майже 19 млн грн за житло, що досі є непридатним для проживання

26 грудня 2022, 20:11
Поділіться публікацією:

Завершено слідство у справі щодо махінації з житлом для військовослужбовців на Київщині, пишуть "Коментарі".

У Києві провели багатомільйонну оборудку на будівництві житла для військових

Будинок непридатний для житла дотепер

96 квартир у будинку в Києво-Святошинському районі планували побудувати для військових. Але ексочільниця департаменту капітального будівництва Міноборони та її спільник створили умови для перерахування понад 18,66 млн грн за недобудоване житло.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили слідство у справі за підозрою колишньої директорки департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України, яка наразі є депутатом однієї з обласних рад, та її спільника директора фірми – забудовника у службовому підробленні та розтраті понад 18 млн грн під час будівництва квартир для військовослужбовців та їхніх родин.

"Навесні 2015 року забудовник на замовлення Міноборони мав добудувати та передати військовослужбовцям і їхнім родинам 96 квартир у багатоповерховому житловому будинку в Києво-Святошинському районі Київської області. Попри те, що забудовник не завершив будівництва квартир, ексчиновниця вступила з ним у злочинну змову та прийняла об’єкти нерухомості під виглядом готових для проживання в них. Завдяки цьому забудовник незаконно одержав 18 млн грн за житло, що досі є непридатним для проживання", — пояснюють в САП.

У жовтні 2022 року НАБУ та САП повідомили про підозру вищезазначеним особам.

У НАБУ ж уточняють: "Розслідування цих фактів розпочали ще восени 2015 року Головна військова прокуратура, яка, попри наявність економічної експертизи, що підтвердила збитки державі, в жовтні 2017 року закрила справу. За три роки потому житло до ладу не привели, тож влітку 2020 року до НАБУ звернулося МОУ. Детективи НАБУ дослідили тему і побачили ознаки злочину, а також доклали всіх зусиль, щоб реанімувати справу".

За вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАБУ готує підозру директору фінмоніторингу НБУ Олексію Бережному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини