Головна Новини Суспільство Скандали Трампа заарештували, але згодом відпустили
commentss НОВИНИ Всі новини

Трампа заарештували, але згодом відпустили

Йому інкримінують низку злочинів

5 квітня 2023, 09:28
Поділіться публікацією:

45-го президента США Дональда Трампа було офіційно звільнено з-під формального арешту у вівторок увечері після того, як в окружному кримінальному суді Манхеттена в Нью-Йорку йому зачитали звинувачення. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ЕП.

Трампа заарештували, але згодом відпустили

Дональд Трамп хоче знов стати президентом

На засіданні суду Трампу зачитали обвинувальний акт, який, за даними американських ЗМІ, містить 34 пункти звинувачення. Наразі зміст цих звинувачень невідомий, бо їх не опублікували.

За даними The New York Times, усі звинувачення, висунуті проти Трампа, відносяться до злочинів класу Е, які є найнижчою категорією кримінальних злочинів у Нью-Йорку та передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Згідно із законодавством Нью-Йорка, фальсифікація ділової документації, як правило, є кримінальним злочином. Але прокурори можуть посилити звинувачення, якщо вони вважають, що особа фальсифікувала ділову документацію з метою скоєння іншого злочину або приховування скоєння злочину. Після зачитування звинувачень екс-президент США не погодився з жодним пунктом, після чого був звільнений з-під арешту і залишив залу суду. Він не робив заяви для ЗМІ і одразу сів у авто, яке відвезе його до аеропорту Ла Гвардія, після чого він вирушить до своєї резиденції у Флориді.

Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноакторка Стормі Деніелс отримала від Трампа, в рамках угоди про нерозголошення, принаймні $130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який, за законами штату Нью-Йорк, загрожує до чотирьох років ув'язнення.

Трамп заявляє про свою невинність і політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.

З чим може бути пов'язана спроба арешту Трампа і як це може вплинути на Україну, з цим питанням "Коментарі" звернулись до експертів.

Тим часом, інший президент США заявив, що жалкує про те, що змусив відмовитись Україну від ядерної зброї. Ердоган несподівано також висловився про необхідність реформи Ради безпеки ООН. А  Зеленський заінтригував заявою про новий пакет військової допомоги від США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини