Головна Новини Суспільство Скандали Спецназ та зламані двері: комісія Мінкульту оглянула корпуси Києво-Печерської лаври
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецназ та зламані двері: комісія Мінкульту оглянула корпуси Києво-Печерської лаври

Прибічники Московського патріархату чинили опір

19 квітня 2023, 17:06
Поділіться публікацією:

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики продовжує працювати в Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на міністра Олександра Ткаченка.

Спецназ та зламані двері: комісія Мінкульту оглянула корпуси Києво-Печерської лаври

Стан внутрішніх приміщень лаври, який зафіксувала перевірка Мінкульту

Він уточнив, що сьогодні фахівці оглянули три пам’ятки, дві національного та одного місцевого значення, а саме корпуси 37, 37-а та 38: галереї до Ближніх печер, Дзвіниці на Ближніх печерах, Входу до Галереї Ближніх печер.

"Двері будівель були зачинені, тому в присутності виконувача обов’язків Генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Остапенка М.А. та заступника Рудника О.В. за допомогою відповідних засобів технічними працівниками було забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщень", – заявив міністр, передає "Радіо Свободи".

Ткаченко додав, що об’єкти є пам’ятками архітектури і входять до Ансамблю Києво-Печерської лаври та об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. При цьому він оприлюднив фото, на якому видно занедбаний стан будівель. За словами урядовця, протипожежних заходів на цій території також не зафіксували.

Згодом мінінгувальники Московського патріархату зірвали печатки та пройшли до опечатаного корпусу 39 корпусу.  До них викликали поліцію спеціального призначення. Через певний час ці правоохоронці покинили територію Лаври. На місці лишилась працювати поліція діалогу.

Нагадаємо, що Національний заповідний "Києво-Печерська Лавра" не продовжив договір оренди з представниками Московського патріархата та приписав їм покинути лавру до 29 березня. Натомість УПЦ МП відмовляється це робити, оскаржуючи рішення заповідника в суді.

Голова РНБО України Олексій Данілов заявив, що "витягати за бороди" ченців УПЦ МП з лаври представники влади не будуть, але виконають законне рішення. На його переконання, значна частина представників УПЦ МП співробітнічає з ФСБ.

Тим часом, рашисти застосовують в Україні сирійську тактику.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини