Головна Новини Суспільство Скандали Скандал у Канаді: засновниці Дня вишиванки скасували виступ через сорочку Бандери
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Канаді: засновниці Дня вишиванки скасували виступ через сорочку Бандери

Депутат українського походження Іван Бейкер скасував виступ у Канаді засновниці Дня вишиванки Лесі Воронюк.

22 травня 2024, 13:53 comments1904
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Канадському парламенті був запланований виступ організаторки Дня вишиванки Лесі Воронюк. Проте виявилось, що його скасував депутат-ліберал українського походження Іван Бейкер, який пояснив це тим, що Воронюк створила вишиванку Степана Бандери.

Скандал у Канаді: засновниці Дня вишиванки скасували виступ через сорочку Бандери

Засновниця Дня вишиванки Леся Воронюк. Фото з відкритих джерел

Леся Воронюк на Facebook розповіла про рішення скасувати її виступ у Канаді, а також причини таких дій, які були організовані канадським депутатом українського походження Іваном Бейкером.

"За інформацією, яку я отримала від керівництва Конгресу Українців Канади, саме цей депутат заблокував мій виступ в парламенті через…увага!... сорочку Степана Бандери, яку ми спільно із проєктом "Вишивка в одязі видатних українців" Тетяни Зез відтворили у 2022 році. Як мені пояснили, в депутата виникло побоювання, що російська пропаганда підхопить цю тему, і постраждаю я особисто, він, а також українські інтереси загалом", — пише Воронюк.

Воронюк розкритикувала таку позицію Байкера та вказала, що він проявив "карколомне лицемірство", адже заблокував її виступ, а сам з трибуни виступав у вишиванці та робив вітальні фотографії. За словами Воронюк, вихідці з України у Канаді замість того, щоб почати дискусії про вклад Степана Бандери в боротьбу за незалежність України, лише поширюють проросійські наративи, що його постать є небезпечною темою про нацизм.

"Відсутність розуміння місії Всесвітнього дня вишиванки — це не просто фестивалі вареників, танців і вітальних промов, це один з майданчиків культурної та політичної презентації України у світі, лобі та інформаційного протистояння росії", — наголосила Леся Воронюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що означає прізвище Бандера та які відомі люди його носять.

Також "Коментарі" писали про  те, що Дмитрій Медведєв пригрозив Володимиру Зеленському смертю подібної до тієї, яку зазнав Степан Бандера. Бандеру у 1959 році вбив агент КДБ, який вистрілив йому в обличчя розчином ціаніду калію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини