Головна Новини Суспільство Скандали Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців

В середині січня в Україні спалахну скандал щодо Міноборони, яке нібито закуповувало харчові продукти для військових за завищеними цінами. Тепер відома реакція українців на цей скандал.

30 січня 2023, 11:55 comments1746
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Журналісти видання "Дзеркало тижня" опублікували розслідування, згідно з яким намагались довести, що Міністерство оборони закуповує харчові продукти для військових за завищеними цінами. Про те як на скандал та подальші кроки Міноборони відреагували українці повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group.

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців

Скандал в Міноборони з продуктами харчування. Фото з відкритих джерел

Журналісти спирались на копію угоди, яка начебто потрапила до видання. Згідно з документом повідомлялось, що загальна сума угоди оцінюється у 13 млрд гривень, а фірма, яка займається закупкою харчових продуктів має статусний капітал у 1 тис. грн. В НАБУ повідомили, що розпочали розслідування, ще до публікації резонансних матеріалів про закупку для військовослужбовців. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в угоді є кілька помилок, проте загалом спростував звинувачення журналістів у завищених цінах на продукти. Резніков пояснив, що в ціну товарів включена доставка продуктів харчування по всій Україні.

Попри спростування Резнікова, його заступник В’ячеслав Шаповалов подав у відставку. Після скандалу звільнили також директора Департаменту закупівель Богдана Хмельницького.

Згідно з дослідженнями Active Group про скандал з закупівлю харчових продуктів для військових точно чули майже 80% опитаних.

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців - фото 2

Також українців запитали про реакцію на цей скандал з боку правоохоронних органів і ЗСУ. 14,3% опитаних вважає, що реакція була достатньою, а майже половина опитаних — 49,3% протилежної думки, тоді як 24,1% зазначили, що реакції практично не було.

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців - фото 3

Чи вплинув скандал навколо закупівель продуктів харчування в ЗСУ на рівень корупції у Міноборони? На це питання більшість українців не змогло дати відповідь, проте 32,8% зазначили, що корупції стало менше, а 12,9% дотримуються думки, що її побільшало через скандал у Міноборони.

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ. Ставлення українців - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про слова Резнікова, який назвав умову при якій війна закінчиться у 2023 році.

Також "Коментарі" писали про результати досліджень щодо підтримки українців закону про посилення відповідальності для військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/11
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4447

30 січня 2023, 14:33

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини