Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових. Результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових. Результати дослідження

Компанія Active Group провела дослідження серед українців про резонансний закон 8271 про посилення відповідальності для військовослужбовців. Думки українців розділились.

30 січня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт 8271, який раніше був ухвалений Верховною Радою. У новому законі посилена відповідальність для військових за невиконання наказів, або втеча з військової частини чи фронту. Резонансний закон розділив суспільство, про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії Active Group.

Чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових. Результати дослідження

Чи підтримують українці закон 8271. Фото з відкритих джерел

Парламент затвердив законопроєкт 13 грудня. У Верховній раді за нього проголосували усі політичні сили, окрім партії "Голос". Перед ухваленням законопроєкту 8271 на його адресу було багато критики. Окрім того, на сайті Президента створили петицію з проханням ветувати відповідний закон. Петиція за короткий період часу набрала майже 35 тис. голосів з 25 тис. необхідних.

Попри громадський осуд Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав закон та просив припинити його обговорення. 24 січня президент України Володимир Зеленський підписав закон.

Згідно з дослідженням компанії Active Group, більшість українців чула про законопроєкт про посилення відповідальності для військових, таких виявилось 67,2%. 18,2% відповіли, що не знайомі з підписаним президентом законом 8271.

Чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових. Результати дослідження - фото 2

Також Active Group запита чи підтримують українці посилення відповідальності для військових. 58,4% підтримують рішення уряду, тоді як майже третина населення виступає проти нього – 31,6%.

Чи підтримують українці закон про посилення відповідальності для військових. Результати дослідження - фото 3

Дослідження здійснено компанією Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology методом самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка: 600 анкет. Період збору даних: 28 січня 2023 рік

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що закон про посилення відповідальності для військових, не карає за злочинні накази.

Також "Коментарі" писали про депутатів ОПЗЖ, які склали свій мандат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/11
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини