Головна Новини Суспільство Скандали Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ: військовим відправили неякісні консерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ: військовим відправили неякісні консерви

Міноборони з'ясовує, чому військовим передали неякісні консерви

11 жовтня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

В Україні виник черговий скандал із закупівлями продуктів для Збройних сил України. Журналісти провели розслідування та з'ясували, що бійцям передали 11 тисяч бляшанок тушкованої свинини, яка непридатна до вживання. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію видання NGL.media.

Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ: військовим відправили неякісні консерви

Ілюстративне фото

На неякісні продукти скаржаться українські військові, а офіцер управління одного з батальйонів, які воюють на Покровському напрямку, зазначив, що проблема з поганою якістю продуктів є “глобальною для ЗСУ“. Мовляв, через таке харчування молоді люди по 25-30 років втрачають здоров’я та зуби.

У консервах, які передали на фронт, замість м’яса — сухожилля, шкіра і жирова тканина. Відправивши консерви на експертизу, журналісти з’ясували, що понад 60% вмісту консерви — вода, точніше ріденький бульйон.

У Міністерстві оборони України відреагували на скандал — закликали Службу безпеки України перевірити, чи не сфальшував постачальник консервних виробів документи.

За даними міністерства, попередня перевірка, яку провело відомство, вказала на “можливі ознаки підробки”.

“Зокрема, до пакета документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року”, – повідомляється у заяві міністерства.

Йдеться про партію м’ясних стерилізованих консервів “Свинина тушкована”, яку в серпні 2024 року поставили до однієї з військових частин Сумської області.

У Міноборони також закликали громадян і представників медіа повідомляти про факти неякісного постачання продуктів або інших можливих правопорушень, які можуть негативно вплинути на діяльність Сил оборони.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що військові вимагають від Зеленського справедливості



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини