Головна Новини Суспільство Скандали Шалені гроші: Силовики підозрюють бухгалтерку «Укрнафти» у привласнені 40 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Шалені гроші: Силовики підозрюють бухгалтерку «Укрнафти» у привласнені 40 млрд грн

СБУ та БЕБ повідомили про підозру одній з фігуранток схеми привласнення, яка переховувалася від слідства на Заході України

3 лютого 2023, 15:31
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта", пишуть "Коментарі".

Главбух привласнила 40 млрд грн

Мова йде про головного бухгалтера "Укртатнафти", яка намагалася заховатися від правосуддя в Ужгородському районі на Закарпатті, але силовики її  знайшли.

З-поміж іншого встановили, що ПАТ "Укртатнафта" виготовляло та продавало  пальне через мережу АЗС без сплати акцизну, хоча відповідне податкове навантаження закладалось у ціну для споживачів. Лише за цим епізодом, як кажуть правоохоронці, недорахувався бюджет 605 млн грн.

Тож силовики продовжують активні слідчі дії щодо колишніх управлінців акціонерних товариств.

У Дніпрі, приміром, знайшли склад з прихованою бухгалтерією однієї з компаній, документи підприємств-співучасників, печатки тощо. Правоохоронці відшукують виведені активи "Укрнафти" і "Укртатнафти" та встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

Днями СБУ та БЕБ викрили масштабні схеми привласнення багатомільйонних сум на підприємствах, які були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом. Уже задокументували 10 епізодів. Серед них: виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення від сплати податків, створення безнадійної заборгованості заводів, наслідком чого є знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Як писали раніше "Коментарі", Україну накрила низка гучних обшуків та відставок. Працівники СБУ обшукували будинок бізнесмена Ігоря Коломойського в рамках розслідування щодо махінацій у компаніях "Укртатнафта" та "Укрнафта". Слідчі органи завітали до екс-глави МВС Арсена Авакова в рамках відпрацювання однієї з робочих версій причин січневої трагедії у Броварах, в якій загинуло керівництво внутрішніх справ України. Обшуки такожпроходили у податковій, у нардепа-забудовника Столара. Крім того, було звільнено весь керівний склад митниці.

І цей процес триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини