Головна Новини Суспільство Скандали Серіал "СМТ Інгулець": Зеленський попросив Шмигаля попрощатися з Ткаченком
commentss НОВИНИ Всі новини

Серіал "СМТ Інгулець": Зеленський попросив Шмигаля попрощатися з Ткаченком

Заяві президента передував скандал у соціальних мережах через заплановане багатомільйонне державне замовлення серіалу про симпатика президента

20 липня 2023, 23:57
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішнього спілкування з головою уряду президент України попросив Дениса Шмигаля "розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України" Олександра Ткаченка.  Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив у своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський.

Серіал "СМТ Інгулець": Зеленський попросив Шмигаля попрощатися з Ткаченком

Олександр Ткаченко

Цій заяві передував скандал через заплановане Мінкультом державне замовлення зйомки 24-серійного серіалу "СМТ Інгулець", головний герой якого схож на симпатика президента, генерального директора ТОВ "Агрофірма П'ятихатська" Олександра Поворознюка.  Останній, коли відбулося вторгнення Росії в Україну, записав звернення до Зеленського, яке стало вірусним після того, як на нього був записаний DJ-мікс, а саме трек "Вова, *баш їх бл***". Поворознюк має щонайменше три судимості.

Синопсис серіалу подано у протоколі на сайті "Prozorro":

"Два талановитих айтишніка Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і, по дорозі на Львів, опиняються на Кіровоградщині в смт "Інгулець", де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці "Батя". Програмістів записують до місцевої самооборони і призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі".

На зйомки серіалу планувалося витратити 33 мільйони 600 тисяч гривень. До виробництва серіалу мала бути залучена компанія "Прототип Продакшн", яка належить шоумену, телеведучому та продюсеру Юрію Горбунову. Він також мав бути продюсером серіалу та одним з авторів сценарію. 

Дописувачів соціальних мереж обурив і сюжет серіалу, де айтишніки не боронять Харків, а тікають з нього, і сам факт виділення грошей на зйомки серіалів, коли люди збирають кошти на дрони. Окрім цього, соціальні мережі обурило виділення Верховною Радою 574 млн. грн на завершення будівництва другої черги Музея Голодомора в Києві; спрямування 28 мільонів гривень на заміну герба на щиті Матері-Батьківщини в столиці, а також численні комунальні витрати в регіонах на інфраструктурні проекти.

Щодо кіна, то Зеленський заявив, що запропонував Денису Шмигалю "знайти позабюджетні кошти на проекти, які зараз дійсно потрібні".

- У світі є люди, які можуть допомогти, — зазначив Зеленський.

Щодо комунальних витрат, голова держави майже дослівно повторив тези дописувачів соцмереж: "Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога".

Тим часом, відомий співак взяв до рук зброю та присягнув на вірність Україні.

На Заході оновили санкційні списки, долучивши до них Охлобистіна та Тіматі

А Британія зняла санкції з відомого російського олігарха




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини