Головна Новини Суспільство Скандали Росія звинуватила Чехію у русофобії: МЗС Чехії різко відреагувало на скандальні заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія звинуватила Чехію у русофобії: МЗС Чехії різко відреагувало на скандальні заяви

Чехія різко відповіла на звинувачення Росії у русофобії та нагадала, що РФ вчиняє воєнні злочини в Україні.

26 липня 2023, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії заявило про "хронічні проблеми" в Чехії та звинуватила країну у русофобії та проблемах пов'язаних з правами людини. На такі звинувачення різко відреагували у МЗС Чехії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву чеського міністерства закордонних справ у Twitter.

Росія звинуватила Чехію у русофобії: МЗС Чехії різко відреагувало на скандальні заяви

Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський та керівник МЗС РФ Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

МЗС РФ підготувало звіт з аналізом "ситуації з правами людини в окремих країнах", зокрема і в Чехії. У російському звіті зазначено, що Чехія має "хронічні проблеми", а влада країни нібито не має наміру їх вирішувати, а натомість створює руйнівні зовнішньополітичних дій проти Росії.

"Останні роки знаменують продовження "сповзання" Праги, яка окреслила проблеми прав людини як один із пріоритетів внутрішньої та зовнішньої політики, до русофобського курсу", — йдеться у заяві МЗС РФ.

Крім цих характеристик Росія заявила, що в Чехії зафіксовані расистські ідеї, погана судова система, недоліки у сфері рівності прав жінок, домашнє насильство та інші.

На ці заяви відреагувало Міністерство закордонних справ Чехії, яке перерахувало злочинні дії, які здійснює Росія в Україні.

"Хронічні проблеми Чехії: ми не викрадаємо дітей, не бомбимо лікарні, не окупуємо сусідів. Геть з України", — заявили у МЗС Чехії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр Чехії попередив про ризиковий сценарій війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Міністерство закордонних справ Росії, яке відреагувало на конфіскацію Канадою російського великого вантажного літака, який згодом передадуть Україні. Керівник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що це русофобська політка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини