Головна Новини Суспільство Скандали Профспілкового високопосадовця підозрюють у розтраті 138 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Профспілкового високопосадовця підозрюють у розтраті 138 млн грн

СБУ викрила схему незаконної приватизації держмайна на 25 млрд грн: до оборудок причетний заступник Голови Федерації профспілок

13 грудня 2022, 15:49
Поділіться публікацією:

Кіберфахівці правоохоронних органів України задокументували масштабну схему привласнення державних установ санаторно-курортної сфери, пишуть "Коментарі".

Профспілкового високопосадовця підозрюють у розтраті 138 млн грн

Профспілкового високопосадовця підозрюють у розтраті 138 млн грн

У результаті системної оперативної-слідчої роботи встановлено, що до організації оборудки причетний заступник Голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності Київської міської держадміністрації (КМДА).

"Посадовці займались незаконним "виведенням" з держвласності соціальних закладів для їх подальшого продажу і отримання тіньових прибутків. Серед привласненої нерухомості: українські санаторії, реабілітаційні центри і навчально-спортивні установи, — розповідають в Службі Безпеки України. — Завдяки реагуванню СБУ вже 230 незаконно приватизованих установ передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)".

Загальна вартість повернутого державі майна становить 25 млрд грн. Оборудка полягала у тому, що посадовці з КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об’єкти. Потім їх продавали за ринковою вартістю через підконтрольні фірми. Наразі ТОП-чиновнику профспілок повідомлено про підозру у розтраті держмайна вартістю 138 млн грн

ідозрюваний як голова наглядової ради ПрАТ "Укрпрофоздоровниця"  прийняв рішення про продаж об'єкта нерухомого майна – Київської курортної бальнеолікарні площею 11 тис. 672 м кв", — деталізують в Офісі Генпрокурора.

"Згідно з висновком судової оцінково-будівельної експертизи, загальна вартість приміщення становила 138 млн 308 тис. грн. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю", — додають у Державному Бюро Розслідувань.

 Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі понад 124 млн грн, а також відсторонено від посади заступника Голови Федерації профспілок України строком на 2 місяці.

Нагадаємо, як інформували "Коментарі", Верховна Рада своїм рішенням ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва та створила Київський міський окружний адміністративний суд





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:49

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини