Головна Новини Суспільство Скандали "Посмоктати язик": у Далай-лами прокоментували його дивну поведінку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Посмоктати язик": у Далай-лами прокоментували його дивну поведінку

Поведінка 87-річного лідера світового буддизму здивувала багатьох

11 квітня 2023, 11:38 comments1040
Поділіться публікацією:

У мережу потрапило відео з прийому в північній Індії, під час якого Далай-лама робить хлопчику непристойну пропозицію, а також цілує його в губи. В оточенні лідера світового ламаїзму пояснили поведінку 87-річного Далай-лами тим, що він таким чином "дражнив" присутніх. Про це повідомляють "Коментарі".

"Посмоктати язик": у Далай-лами прокоментували його дивну поведінку

Скріншот скандального відео

Захід відбувся ще в лютому в гірському місті Дхарамсала, де він живе. На відео видно, як дитина підходить до Далай-лами і запитує: "Чи можу я вас обійняти?" Потім духовний лідер запрошує хлопчика на сцену, вказує на свою щоку і каже: "Спочатку сюди", — підштовхуючи хлопчика обійняти та поцілувати його. Після цього він вказує на свої губи і каже: "Тоді я думаю, що й сюди також". Потім Далай-лама тягне хлопчика за підборіддя та цілує його в губи. Через кілька секунд він висовує язик і каже: "І посмокчи мій язик".

"Його Святість часто дражнить людей, яких зустрічає, у безневинній та грайливій формі — навіть на публіці та перед камерами", — пояснили поведінку Далай-лами в його офіційному твіттер-акаунті.

За звичаями буддизму Тибету, Далай-лама є втіленням бодхісаттви Авалокітешвари, бодхісаттви співчуття. Починаючи з XVII століття аж до 1959 Далай-лами були теократичними правителями Тибету, керуючи країною з столиці тибетської Лхаси. У зв'язку з цим і тепер Далай-лама розглядається як духовний лідер народу Тибету. "Далай" означає в монгольській мові "океан" — у значенні "Великий" (правлячі хани після Чингіз-хана носили титул Далай-хан), "лама" (bla ma) в тибетському еквівалентно санскритському слову "гуру" і має значення "вчитель ". Після смерті Далай-лами ченці організують пошуки його наступної інкарнації, маленької дитини, яка повинна мати певні ознаки і пройти тести. Пошук зазвичай займає кілька років. Потім дитина вирушає до Лхаси, де проходить навчання під керівництвом досвідчених лам.

Тим часом Путін нагородив ламу, який підтримав війну в Україні.

В Україні звинуватили УПЦ МП у масовій співпраці з ФСБ.

А нардеп заявив, що Україна проситиме ще один томос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини