Головна Новини Суспільство Скандали Поліція заблокувала два десятки каналів ПВК "Редан" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція заблокувала два десятки каналів ПВК "Редан" в Україні

Нова субкультура прийшла до України з Росії

1 березня 2023, 00:06
Поділіться публікацією:

Поліцейські вже заблокували 18 каналів та груп, які були створені для "розкручування" молодіжного руху ПВК "Редан" в Україні та дестабілізації ситуації всередині країни. Оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування та адміністраторів цих інформаційних каналів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Поліція заблокувала два десятки каналів ПВК "Редан" в Україні

ПВК "Редан" прийшла з Росії

Правоохоронці впевнені, що нова субкультура — "це спроба  російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність". 

"Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля,  — зазначив начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан. 

Представники нової субкультури збиралися влаштувати масові бійки зокрема в Києві, Харкові, Луцьку, Івано-Франківську тощо. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками. До управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб. Більшість із них – це неповнолітні. 

Водночас у РФ оштрафували "Вікіпедію" , а в США у держслужбовців вимагають видалити Tik Tok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини