Головна Новини Суспільство Скандали Підрізане горло священника і підстрелений зловмисник: Наслідки нападу на протоієрея
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрізане горло священника і підстрелений зловмисник: Наслідки нападу на протоієрея

Зловмисник у храмі Вінницької єпархії влаштував погром і поранив ножем священника

2 січня 2023, 16:29 comments2398
Поділіться публікацією:

Вранці 2 січня 2023 року у храмі на честь Покрова Божої Матері відбувся напад на клірика Вінницької єпархії протоієрея Антонія Ковтонюка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Вінницької єпархії, пишуть "Коментарі". Спочатку нападник взявся трощити все підряд у культовій споруді, а потому вже, реагуючи на клірка, накинувся й на нього.

Підрізане горло священника і підстрелений зловмисник: Наслідки нападу на протоієрея

У Вінниці в одному з храмів зловмисник влаштував погром і напав на священника

"Нападником був невідомий чоловік, який зайшов у церкві і почав все перевертати. Настоятель храму отець Антоній перебував у алтарі, священник відреагував на шум та попрямував до чоловіка. Настоятель почав робити зауваження, однак невідомий чоловік не реагував на них і ножем порізав священнику горло" — кажуть в єпархії. 

На місце правопорушення одразу прибули місцеві правоохоронці. Злочинець відмовився підкоритись, тому поліціянти були вимушені застосувати зброю, нападника поранили в ногу і затримали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, напад на священнослужителя стався близько 9 години ранку. "Патрульні поліцейські прибули у храм, який розташований у районі села Пирогово, та затримали правопорушника. Обставини інциденти та мотиви встановлюють", — зазначається у повідомленні.

Пораненого протоієрея Антонія уже прооперували та зараз він перебуває в реанімаційному відділенні однієї з лікарень Вінниці. Слідчі дії тривають.

А місцеве духовенство звернулося до українців з проханням не розпалювати релігійну ворожнечу на території України, щоб уникнути нападів на священників у майбутньому. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини