Головна Новини Суспільство Скандали Одностатеві шлюби в Україні: бути чи не бути
commentss НОВИНИ Всі новини

Одностатеві шлюби в Україні: бути чи не бути

Суспільна думка з цього приводу розділилася майже навпіл

13 березня 2023, 18:39
Поділіться публікацією:

Більшість опитаних вважає, що в Україні можна беззастережно або з певними обмеженнями легалізувати одностатеве партнерство. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на опитування громадської думки, здійснене компанією "Active Group".

Одностатеві шлюби в Україні: бути чи не бути

Одностатеві шлюби в Україні: бути чи не бути

Зокрема, 35% опитаних вважають, що одностатеве партнерство можно легалізувати як звичайний шлюб, ще 15,8% — згодні на це, але без права всиновлення дітей, і ще 3,9% також погоджуються, але з іншими обмеженнями.

Противники легалізації складають 35,1%, зокрема 10% виступають навіть за заборону самих одностатевих стосунків.

Десять відсотків опитаних не визначились з вказаного приводу.

При цьому серед опитаних понад чверть впевнена або гадає, що серед їх родичів чи знайомих є люди, які перебувають в одностатевих стосунках. Але 67% впевнені, що серед їх найближчого кола немає таких.

Нагадаємо, що відповідний законопроект про запровадження в країні інституту реєстрованих партнерств поданий до Верховної Ради нардепом Інною Совсун. Якщо законопроект буде схвалено, заявку про реєстрацію шлюбу можна буде подати через застосунок "Дія". Такі заявки вже подаються, але заявки від одностатевих пар (а таких надійшло 19), поки що не схвалюються.

Дослідження здійснене компанією "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology". Метод: самозаповнення анкет громадянами України віком 18-ти та більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України). Період збору даних: 11 березня 2023 року.

Тим часом, соціологи вивчили, як нещодавній масований ракетний обстріл вплинув на психологію українців. Експерти розказали, навіщо Путін зібрав олігархів, а також як господар Кремля знищує депресивні регіони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини