Головна Новини Суспільство Скандали Обурення через прокремлівський мурал у Маріуполі: використали вкрадене фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Обурення через прокремлівський мурал у Маріуполі: використали вкрадене фото

Проросійський художник намалював стінопис в тимчасово окупованому Маріуполі зі звинуваченнями НАТО, де намалював дівчинку, яка нібито зазнає бомбардування НАТО. Виявилось, що митець вкрав фото.

20 липня 2023, 15:30 comments2544
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Італійський художник Джоріт на початку липня оголосив, що завершив створення муралу на одній з ушкоджених будівель тимчасово окупованого Маріуполя. Він складається з обличчя дівчини за якою розміщена падаюча бомба та слово "НАТО". Виявилось, що зображення дівчинки італійський художник викрав. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Обурення через прокремлівський мурал у Маріуполі: використали вкрадене фото

Мурал в Маріуполі створений Джорітом та фото дочки Хелен Віттл. Джерело: Instagram

Джоріт став популярним завдяки своєму графіті в Неполі, де зобразив відомого футболіста Дієго Марадону. Характерним для художника є лінії на обличчі людей, який він малює. Однак італійський художник також відомий своїми неоднозначними заявами щодо війни.

"Вони брехали нам про В’єтнам, вони брехали нам щодо Афганістану, вони брехали нам щодо Іраку, і тепер у мене є докази: вони також брехали нам щодо Донбасу", – розповів Джоріт у своїх соцмережах критикуючи Захід та підтримуючи Росію.

Зображення стінопису у Маріуполі помітила австралійська фотографиня Хелен Віттл, яка вказала, що на малюнку її донька, а сама робота була створена у 2018 році.

"Художник зі мною не зв’язувався і не має дозволу на використання цього зображення. Мої думки та погляди жодним чином не збігаються з думками художника", — відреагувала Віттл на зображення в окупованому Маріуполі.

Італієць відреагував на звинувачення та заявив, що малював "дівчинку з Донбасу", яка провела свої перші роки у війні. Згодом Джоріт заявив, що коси та одяг він взяв з фото в інтернеті. Та додав, що мурал має "композицію та елементи цієї австралійської дівчини… І що?".

Обурення через прокремлівський мурал у Маріуполі: використали вкрадене фото - фото 2

Віттл повідомила, що їй прикро бачити, як Джоріт копіює зображення з інтернету і використав обличчя її доньки. Австралійка заявила, що буде консультуватись з адвокатами щодо ситуації з графіті у Маріуполі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська пропагандистка закликає атакувати Лондон.

Також "Коментарі" писали про президента Бразилії, який заявив, що світ втомлюється від України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини