Головна Новини Суспільство Скандали Низка скандалів у різних регіонах України щодо захисників за участю священнослужителів УПЦ МП та недобросовісних громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Низка скандалів у різних регіонах України щодо захисників за участю священнослужителів УПЦ МП та недобросовісних громадян

Минулого тижня мережами прокотилися декілька відео, на яких священнослужителі УПЦ так званого МП зневажливо повели себе по відношенню захисників

10 квітня 2023, 11:30
Поділіться публікацією:

 До цього списку потрапили і скандали із українських курортів, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Пульс Тижня".

Низка скандалів у різних регіонах України щодо захисників за участю священнослужителів УПЦ МП та недобросовісних громадян

Конфлікти навколо військових за участі проросійських попів і не тільки

Другого квітня громадський активіст, депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик оприлюднив відео, на якому священнослужителі УПЦ так званого МП  на території Свято-Покровського кафедрального собору б’ють захисника, що повернувся травмований з фронту.

 Через декілька годин біля цього ж храму, зібралися віряни на мирну акцію протесту. А уже через два дні, Хмельницька міська рада приймає рішення припинити право користування земельною ділянкою на території  цього собору. Тоді ж, 4 квітня депутати Хмельницької обласної ради приймають рішення про заборону діяльності  УПЦ так званого Московського Патріархату на території Хмельниччини. 

3 квітня у мережах з’явилася інформація про те, що під час відпочинку в одному із готелів курорту Буковель, захисник, котрий повернувся з Бахмуту й перебував на реабілітації, зробив зауваження чоловіку, котрий розмовляв мовою окупанта.  Той, у халаті й з кухлем пива агресивно відповів захиснику, назвавши його "провокатором" та "лошарою". Дещо пізніше, військовий, у своєму блозі прокоментував ситуацію, що склалася, й зауважив: що відпочивальник вибачився за сказане в присутності правоохоронців та інших військових.   

5 квітня представники УПЦ МП на Буковині. повели себе зневажливо по відношенню до загиблих Героїв. Так звані "проросійські попи", не пускали до храму тіло загиблого військового. Вони забарикадувалися, й застосували проти людей сльозогінний газ. Як зазначив священник Чернівецької єпархії ПЦУ Віталій Мензак, це все священнослужителі вчинили у той час, як мати загиблого захисника просила відспівати свого сина. Попи УПЦ МП навіть, проігнорували присутність там представників поліції.

Як писали "Коментарі" у Раді заявили, що візьмуться щеза одну лавру, яку захопила УПЦ МП Відповідний комітет Ради вважає, що було б непогано взагалі розірвати договір із УПЦ МП на користування цією Лаврою.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, у Львові парафіяни Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МП ухвалюють рішення про перехід до Православної церкви України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини