Головна Новини Суспільство Скандали Нардеп: Україна проситиме про ще один томос
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: Україна проситиме про ще один томос

Для отримання нового статусу ПЦУ

8 квітня 2023, 19:00 comments3741
Поділіться публікацією:

Після об'єднання українських єпархій УПЦ МП з ПЦУ єдина українська церква звернеться до лідера світового православ’я, патріарха Константинопольского Варфоломія, для отримання ще одного томосу — щодо надання Православній церкві України статусу патріархії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на народного депутата Микиту Потураєва.

Нардеп: Україна проситиме про ще один томос

Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній

Стратегічною метою для української держави у духовній сфері є об'єднання проукраїнських єпархій УПЦ МП з ПЦУ, заявив у інтерв'ю NV "слуга народу" Микита Потураєв, голова гуманітарного комітету Верховної Ради. Після такої об'єднання українська влада разом з церковними діячами звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія для отримання другого томосу, який наддасть об'єднаній українській церкві статус патріархії.

"Наша мета, як представників влади — сприяти встановленню єдиної православної церкви в Україні. Вона вже є — це ПЦУ", — каже Потураєв. І додає: коли в Україні постане єдина Православна церква, очолювана патріархом, то вона "отримає ще один томос, як це вже траплялось в історії".

"Це про стратегічні цілі української держави та українського православʼя", —  впевнений Микита Потураєв.

Щодо позиції УПЦ МП щодо небажання покидати стіни Києво-Печерської лаври, то нардеп пророкує Московському патріархату та його прибічникам програш.

"Їхня тактика зрозуміла, але стратегії у них немає. Тому я вважаю, що вони програють", — каже нардеп.

Раніше, голова РНБО України Олексій Данілов заявив, що влада не спішить з силовими методами щодо прибічників УПЦ МП в лаврі, оскільки це буде реалізацією сценарію ФСБ. Саме останню, на думку Данілова, представляють в Україні священники та ієрархи УП МП.

"Повірте, рішення буде виконане, — каже Данілов. — Звичайно, ніхто за бороду, за ноги або за інші члени їх звідти витягувати не збирається. Тому що це проєкт, який був розписаний в ФСБ Російської Федерації. Вони мають вказівку, як їм поводитися... Я можу заявити офіційно, що кількість людей, які співпрацюють з ФСБ Російської Федерації, з 1-им, з 5-им, з 9-им управлінням ФСБ саме в цій спільноті, на превеликий жаль, дуже і дуже велика". 

Тим часом, українцям пропонують спробувати себе оператором дрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини