Головна Новини Суспільство Скандали На Євробаченні скандал через пісню від Ізраїлю: країні загрожує дискваліфікація
commentss НОВИНИ Всі новини

На Євробаченні скандал через пісню від Ізраїлю: країні загрожує дискваліфікація

Організатори Євробачення дали час Ізраїлю змінити текст пісні. В іншому випадку країну чекає дискваліфікація з пісенного конкурсу.

4 березня 2024, 09:05 comments1464
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Організатори Євробачення минулого тижня заблокували пісню від Ізраїлю вказуючи, що вона порушує правила політичної нейтральності. А учасники Євробачення від інших країн вимагають дискваліфікувати Ізраїль через війну в секторі Газа.

На Євробаченні скандал через пісню від Ізраїлю: країні загрожує дискваліфікація

Учасниця Євробачення від Ізраїлю Еден Ґолан. Фото з відкритих джерел

Ізраїльський радіо- та телевізійний мовник, відомий як KAN, пообіцяв не змінювати текст пісні "October Rain", який має відсилання до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Однак президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ закликав до "необхідних коригувань", щоб забезпечити участь Ізраїлю у Євробаченні. Він підкреслив, що "в той час, коли ті, хто нас ненавидить, прагнуть придушити та бойкотувати державу Ізраїль", країна "має підняти свій голос" на міжнародних форумах.

Врешті KAN пішов на поступки звернувся до авторів пісні "October Rain" та попросили "повторно адаптувати текст, зберігаючи творчу свободу".

Ймовірно, після зміни пісні участь конкурсантки від Ізраїлю Еден Ґолан буде схвалена організаторами Євробачення наступного тижня.

Попри зміну тексту, учасники з інших країн, які беруть участь на пісенному конкурсі Євробачення закликають дискваліфікувати Еден Ґолан через війну Ізраїлю в секторі Гази. Таке рішення підтримують конкурсанти з Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії та інших країн. Деякі з них вказують на паралелі між Ізраілем та Росією, яка напала на Україну. Однак організатори Євробачення проти дискваліфікації Ізраїлю вказуючи, що "ситуація в Україні та Газі різна"

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в України змінились шанси на перемогу на Євробаченні 2024 після оголошення, що країну будуть представляти Jerry Heil та Alyona Alyona.

Також "Коментарі" писали, що глухі люди скаржаться на жестовий переклад Нацвідбору Євробачення-2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини