Головна Новини Суспільство Скандали Культурний конфлікт: чому новий кліп Пивоварова викликав скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Культурний конфлікт: чому новий кліп Пивоварова викликав скандал

Блогер Фелікс Редька розкритикував музичний проект Пивоварова

22 березня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:








Відомий блогер Фелікс Редька різно розкритикував новий музичний кліп співака Артема Пивоварова. Кліп зроблено на основі віршів Павла Тичини "О, Панно" і є частиною проекту Пивоварова "Твої вірші, мої ноти", що має на меті відродження української літературної спадщини через музику. Однак, вибір поета Тичини, який має складну історичну репутацію, спровокував неоднозначну реакцію.

Культурний конфлікт: чому новий кліп Пивоварова викликав скандал

Блогер розкритикував новий кліп Пивоварова

Редька виклав відео у TikTok, де стверджує, що Пивоваров "плюнув в обличчя українському народу" через використання творчості Тичини, який був головою Верховної Ради окупаційної УРСР, отримав Сталінську премію, нагороджений п'ятьма орденами Леніна та є автором гімну УРСР, що вихваляє радянське керівництво.

"Як вам, пане Артем, співати вірші людини, яка відбілювала ката українського народу? Як вам танцювати у вусиках під вірші людини, у якої руки по лікоть у крові? Ви чого цим добиваєтеся? Ви пишите ці пісні, їх потім слухають школярі, щоб у нас що? Щоб у нас виросло покоління ждунів? Ви хочете, щоб Путін виправдовував напад на Україну вашими кліпами? Пане Артем, схаменіться! Видаліть цю пісню! Попросіть вибаченння і все життя кайтеся, бо невідомо, скільки голів ви вже заразили цією піснею", — сказав блогер.

Дискусії навколо цього випадку продовжуються. Водночас співак поки що ніяк не прокоментував ситуацію. 


Нагадаємо, що відомі блогери, які дуже активно займаються масштабною волонтерською діяльністю і збирають на потреби української армії мільйони гривень, знаходяться на своєму місці.  На думку речника Сухопутних військ, капітана ЗСУ Іллі Євлаша, блогери, які щодня допомагають армії і живуть волонтерською діяльністю, приносять достатньо користі в тилу, а тому, ймовірно, їхня мобілізація не є вкрай необхідною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини