Головна Новини Суспільство Скандали Комісія Мінкульту почала роботу на території Лаври: які знайшли порушення
commentss НОВИНИ Всі новини

Комісія Мінкульту почала роботу на території Лаври: які знайшли порушення

Представники УПЦ МП не бажають полишати стіни Києво-Печерської лаври

12 квітня 2023, 18:01
Поділіться публікацією:

Незважаючи на опір представників Української православної церкви Московського патріархату, співробітники Міністерства культури та інформаційної політики змогли сьогодні пройти до Києво-Печерської лаври та розпочати там свою роботу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на представників міністерства.

Комісія Мінкульту почала роботу на території Лаври: які знайшли порушення

Комісія зафіксувала аварійний стан приміщення. Фото - Мінкульт

За словами представників Мінкульту, вони знайшли порушення в користуванні історичними будівлями. Зокрема, зафіксовані руйнування приміщення Книжкового складу.

"Корпус 112 ("Книжковий склад" Києво-Печерської лаври, ІІ половина ХІХ століття) є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Споруда є невід’ємним елементом просторової композиції Києво-Печерської лаври, зразком громадсько-суспільної архітектури в стилі класицизму, проєкт якої виконано відомим архітектором П.І. Спарро", — повідомляється на сайті Мінкульту.

Зокрема, "комісія зафіксувала аварійний стан приміщення, який непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування". Під час процесу обстеження було здійснено безперервну відеозйомку та фотофіксацію стану приміщення, як підтвердження "фактів руйнації об'єктa культурної спадщини".

Представники міністерства звернулись до правоохоронних органів з повідомленням про вчинення злочину.

"Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини", — повідомили представники Мінкульту.

Нагадаємо, що представники УПЦ МП не хочуть полишати приміщення лаври, незважаючи на припис Мінкульту.

Голова РНБО Олексій Данілов заявив, що "витягати за бороди та інші члени" представників Московського патріархату ніхто не буде, але  звинуватив їх у співпраці з ФСБ.

Тим часом, голова Московського патріархату Кирило де-факто підтримав війну в Україні.

А в Україні заборонили діяльність Московського патріархату



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини