Головна Новини Суспільство Скандали Кандидат у судді Конституційного суду України не зміг назвати рік прийняття Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

Кандидат у судді Конституційного суду України не зміг назвати рік прийняття Конституції

Любомир Андрейчук заявив, що Конституцію України прийняли в 1991 році

7 березня 2024, 10:23
Поділіться публікацією:
Кандидат на посаду у Конституційний суд України (КСУ) не зміг вказати рік прийняття Конституції України. Так, Любомир Андрейчук, суддя Господарського суду Закарпатської області під час співбесіди з Дорадчою групою експертів (ДГЕ) 4 березня не дав відповідь на просте запитання. 

Кандидат у судді Конституційного суду України не зміг назвати рік прийняття Конституції

Кандидат на посаду судді КСУ Андрейчук не зміг назвати рік прийняття Конституції України

На відео, оприлюдненому на сайті КСУ, під час засідання, де були присутні кандидати на суддівські посади, експерт Василь Шакун звернувся до Андрейчука з питанням про дату прийняття Конституції та її структуру. 

“Оскільки ви готуєтесь до посади судді Конституційного суду, не могли б ви сказати, коли була прийнята Конституція України і з яких глав та статей вона складається?”, — сказав він

Любомир Андрейчук у відповідь сказав: “Чи можу я не відповідати на питання?”.

Попри спробу уникнути відповіді, Андрейчук, після короткої паузи та підтримки колег, неправильно зазначив 1991 рік замість фактичного 1996. Його реакція на помилкову відповідь та невдачу виявилися байдужими.

Випадок з Любомиром Андрейчуком, суддею Господарського суду Закарпатської області, який під час співбесіди не зміг відповісти на питання про дату прийняття Конституції України, викликає занепокоєння щодо рівня підготовки кандидатів на важливі державні посади.

Раніше “Коментарі” писали, що Детективи Національного антикорупційного бюро, ймовірно, проводили допит голови Господарського суду Києва Вадима Босого у справі щодо сприяння олігархові Ігорю Коломойському в ухиленні від своїх зобовʼязань щодо націоналізованого Приватбанку. Про це йдеться в сюжеті журналістів видання “Стопкор”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

7 березня 2024, 20:17

Ось Вам...в основному зараз рішення приймають за висновками попередніх рішень, думати головою не хочуть...Надіюсь він не пройшо!?


Новини