Головна Новини Суспільство Скандали Плівки Вовка і суддя Босий: НАБУ проводило допит щодо допомоги Коломойському – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Плівки Вовка і суддя Босий: НАБУ проводило допит щодо допомоги Коломойському – ЗМІ

Скандального суддю Босого допитали у справі НАБУ з приводу плівок Вовка та допомоги Коломойському, заявили ЗМІ.

14 лютого 2024, 16:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:
















Детективи Національного антикорупційного бюро, ймовірно, проводили допит голови Господарського суду Києва Вадима Босого у справі щодо сприяння олігархові Ігорю Коломойському в ухиленні від своїх зобовʼязань щодо націоналізованого Приватбанку. Про це йдеться в сюжеті журналістів видання “Стопкор”.

Плівки Вовка і суддя Босий: НАБУ проводило допит щодо допомоги Коломойському – ЗМІ

Суддя Вадим Босий. Фото з відкритих джерел

"До Босого вже приходили з НАБУ із допитом щодо кейсу плівок Вовка та участі там Ігоря Коломойського", — йдеться в публікації.

Автори нагадують, що Босий розглядав справу за позовом олігарха проти НБУ щодо визнання недійсними кредитних договорів. У травні 2019 року до колишнього голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка у кабінет завітав його колега – Вадим Босий. Згідно з так званими "плівками Вовка", після перемовин Вовка з колегою та кількох таємничих дзвінків глави ОАСК суддя Босий ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського.

Також журналісти повідомили, що їхню заяву щодо перевірки декларації Вадима Босого прийняла Вища кваліфікаційна комісія суддів.

"У ВККС повідомили, що вони прийняли звернення СтопКору щодо перевірки декларацій Босого, воно вже на розгляді, і навіть призначена відповідальна особа", — написало видання.

Нагадаємо, що до компетенції ВККС входить також перевірка декларацій доброчесності судді, яку він подає щороку і де вказує про відсутність конфлікту інтересів, подання достовірних відомостей щодо фінансового стану тощо. У разі виявлення порушень, його можуть позбавити мантії та притягнути до кримінальної відповідальності.

Суддя Вадим Босий став відомий після того, як журналісти зʼясували, що він фіктивно розлучився з дружиною, аби мати змогу записувати на неї елітне майно. Під час розлучення у “екс-подружжя” навіть народився син.

"Колишня обраниця Босого придбала трикімнатну квартиру в елітному ЖК "Джек Хаус" у середмісті столиці – таке житло на сайтах з нерухомості оцінюється приблизно у 400 тис. доларів. Водночас, родина батьків судді набула у власність оселю за 53 тисячі "зелених". А дочка, яка майже не має власних доходів, придбала апартаменти за приблизно 200 тисяч доларів", — нагадують автори.

Втім, в декларації за 2022 рік дружина "повернулась" до Босого, зʼявився також син подружжя. Крім того, зʼясувалось, що суддя купив собі за пів мільйона гривень коштовний карабін Cadex CDX-40 Shadow калібру 375 CheyTac. Покупку було оформлено через ТОВ "ЄВРОПА АРМ СПОРТ", а також поповнив рахунки до понад 2 млн грн. та 25 тис. доларів.

З декларації також стало відомо, що офіційний дохід Вадима Босого на посаді голови Госпсуду Києва за останній звітний рік, включно з відпустками та лікарняними, склав понад 1,3 млн грн, тобто приблизно 112 тисяч на місяць.

"Ця сума співставна зі 100 тисячами гривень, які наразі отримують бійці ЗСУ "на нулі" у найгарячіших точках. Проте служитель Феміди працює у незрівнянно більш "тепличних" кабінетних умовах, а на роботу його возить авто з оплачуваним водієм", — відзначають журналісти.

Крім того, суддя все ще користується автівкою Toyota Land Cruiser 200, яке за документами належить нібито його батькові. Батьки, які дарували судді коштовні подарунки, все ще лишаються бідними фермерами з Переяславщини, яким нічим платити зарплату людям, додає видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини